KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is szeretném leszögezni, hogy a Belügyminisztériumnak 2016. március 31-éig kell a tételes elszámolást elkészítenie. Ezt a határidőt betartjuk. Tehát ma március 29. van, és március 31-ére el fog készülni az elszámolás, és most is fölajánlom… (Novák Előd: Addig még lehet lopni is! - Az elnök csenget.) Jó, nyugalom, képviselő úr! Az igazságot nagyon nehezen viselik el, ezt látom. (Derültség a Jobbik soraiban.) Tudom, hogy nem egyszerű, de kérem, figyeljenek rám. Tehát folytatom a választ az interpellációban feltett kérdésére. Tehát most is fölajánlom itt, a tisztelt Ház nyilvánossága előtt, ha ön igényt tart erre, akkor kérem, jelezze, fáradjon be a Belügyminisztériumba, minden tételt ellenőrizhet, minden tételt megnézhet, és annak valóságtartalmáról meggyőződhet.
Arra kérem a tisztelt képviselő urat, hogy addig a vádaskodásait, gyanúsítgatásait itt, a tisztelt Ház előtt és máshol is fejezze be. Minden kiadásról, minden egyes fillérről a Belügyminisztérium el fog számolni, és ne próbálja beárnyékolni ezekkel a gyanúsítgatásokkal, vádaskodásokkal azt a sikert, amelyet az ideiglenes biztonsági határzár, valamint a jogi védelem és az élőerős védelem együttes hatása eredményeképpen elértünk, magyarán, hogy meg tudtuk védeni az országot, meg tudtuk védeni Magyarországot, meg tudtuk védeni a magyar embereket.
(15.50)
Ami a kérdésében, az interpellációjában feltett konkrét példákat illeti: a láthatósági mellényt a büntetés-végrehajtás közel 300 forintos egységáron szerezte be, azonban azokra egyedileg fel kellett szerelni a fényvisszaverő azonosítókat, így a teljes bekerülési árat a mellény és az egyedi átalakítás összege együttesen adja ki. A határon felhasznált lakatok is egyedi gyártásúak, speciális műszaki leírás alapján, speciális egyedi igények alapján készültek. Nemcsak hogy nem lehet összehasonlítani a szériagyártásban gyártott termékekkel, de a biztonsága is más ennek a terméknek. A műszaki határzár létrehozása, úgy gondolom, hogy olyan körülmények között, olyan gyorsan, az ország érdekét figyelembe véve, összefogással, a büntetés-végrehajtás, a Belügyminisztérium szervei, a Magyar Honvédség alakulatainak közreműködésével valósult meg, amelyek azt mutatják, hogy ez az ország, ha kell, tud cselekedni, eredményesen tud fellépni, meg tudja védeni a polgárait, meg tudja védeni a határait.
Úgy gondolom, hogy ön is tapasztalhatja, hogy ma Magyarország erőfeszítéseit szerte az Európai Unióban egyre nagyobb elismerés, egyre nagyobb szimpátia övezi. Kérem a tisztelt képviselő urat, hogy ezekre is tekintettel, ha önnek fontos a magyar nemzet megbecsülése, Magyarország megítélése, a magyar nemzeti egység olyan alapvető kérdésekben, amelyekről ön is beszélt, akkor kérem, fontolja meg, mielőtt ilyen gyanúsítgatásokat és vádaskodásokat megfogalmaz.
Még egyszer, hogy konkrétan válaszoljak a kérdésére, minden dokumentumot, minden bizonylatot megtekinthet. Kérem, jelezze, és a Belügyminisztérium áll az ön rendelkezésére, és arra is kérem egyébként, hogy ha ezt a látogatást, ezt a betekintést ön megtette, akkor arról a tisztelt Ház előtt adjon számot, és kérjen elnézést azokért a valótlan megfogalmazásokért, amelyeket most itt a tisztelt Házban megtett. És kérem egyébként, hogy ha ön korrekt ember, akkor fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me