GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A Magyar Szocialista Párt többször hozta a parlamentbe a világcsúcsos, 27 százalékos áfát és csökkentésének a szükségességét. Így nem véletlenszerű, hogy most a Jobbik által a parlament elé hozott javaslatot, amely gyakorlatilag ugyanazzal a beltartalommal van felruházva, hasonlóképpen támogatjuk. Úgy véljük, mindegy, hogy mely párt hozza a Parlament falai közé (Novák Előd: Mióta?), ami a Magyar Szocialista Párt, akár a Jobbik meglátása szerint az emberek érdekét szolgálja, azt támogatjuk. (Novák Előd: Nem jogdíjas szöveg, tehát csak nyugodtan. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
(17.20)
Nyomjon gombot, kérjen szót, képviselőtársam, és utána susoghat! (Az elnök csenget.) Na szóval, az alapvető élelmiszerek áfájának 27 százalékos mértéke az a nagyságrend, amely azokban a családokban - NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal -, ahol mintegy másfél millió ember az, aki minimálbért vagy attól kevesebbet keres… - nyilván mértékadó segítséget nyújt. Ebből kifolyólag a támogatás nem lehet kérdéses. Abból kifolyólag sem lehet az, hogy akkor, amikor elkezdtek kormányozni, arról beszéltek, hogy söralátét lesz az adóbevallás tekintetében; 50-60 új adó kivetésére került sor, nem pedig a befizetett adók csökkentésére.
Egy szó mint száz: az az intézkedési terv, az a fajta kezdeményezés, amely most megjelenik a Parlament falai között, meggyőződésünk szerint azon emberek sokaságának a javát szolgálja, akik sanyarú körülmények között élik az életüket ebben az országban. Ebből kifolyólag, mint ahogy az első mondatomban megfogalmaztam, az utolsóban is megerősítem: mivel a Magyar Szocialista Párt is kezdeményezte többször a Parlament falai között, most ezt a Jobbik tette meg, ezt az előterjesztést támogatjuk. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me