BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Nem világos, hogy ha már a felsorolt ingatlanok nem az Erzsébet Vagyonkezelőhöz fognak tartozni, mi lesz azon szociális üdültetéseknek a sorsa, amelyek az MNÜA feladatában maradnak. Fontos kiemelni, hogy az Erzsébet-program forrása az Erzsébet-utalványnak mint a cafetéria-rendszer egyik elemének a forgalmazásából származik, mindez azért érdekes, mert a napokban jelentette be a miniszterelnök, hogy jövőre megszűnik a jelenlegi cafetéria-rendszer, így a teljes program, ezáltal ezen törvényjavaslat értelme is megkérdőjeleződik. Az is lehet, hogy egyes ingatlanok átmentése zajlik most a szemünk előtt.
Félő, hogy a kormány a tervezett módosítással és a cafetéria-rendszer átalakításával szép lassan kihúzza a talajt a szociális üdültetés rendszere alól, ezzel ismét a legrászorultabbakat sújtva. Mivel nem látjuk a valódi célját a feladatok szétválasztásának és egy újabb pénznyelő alapítvány létrehozásának, ezért a Magyar Szocialista Párt nem tudja támogatni a törvényjavaslatot.
Egyetlenegy gondolatot hadd mondjak el, egy tapasztalatomat osztanám meg önökkel. Tavaly a gyermekeim is részt vettek Erzsébet-táborban - nem szociálisan rászorult alapon, hanem kifizettük a költségek árát -, és döbbenten vettem tudomásul, amikor hazajöttek, hogy mondhatom azt, államtitkár úr, többet költöttek propagandaanyagra, mint magára az üdültetésre. Az, hogy az elmúlt rendszert hogyan szidják itt a Ház falain belül is, és ugyebár a gyerekek hazahoztak egy CD-t, amely az Erzsébet-táborról szól, Erzsébet-dalnak hívják, ha jól emlékszem, én feltettem egy írásbeli kérdést azzal kapcsolatban, hogy mennyibe került ez, nem igazán válaszolták meg. A gyerekek hoztak haza sapkát, különböző naplókat, nem is egyfajtát, mondom, ezt a CD-t is, amit ott hallgattak több napon keresztül, és az derült ki számomra, hogy maguknak fontosabb volt az, hogy a propagandára többet költsenek gyerekenként, mint maga a gyerekeknek a szociális üdültetése. Úgyhogy azt gondolom, hogy ezt a törvényjavaslatot nem lehet semmiféleképpen támogatni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me