DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. március 24. napján megtárgyalta a T/9601. számon benyújtott, az uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot, és ezzel összefüggésben a Házszabály 46. §-a alapján 32 igen szavazattal, egyhangú döntéssel összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el. Az elfogadott összegző módosító javaslat tartalmazza a Gazdasági bizottság 43 pontos, főként technikai jellegű módosító javaslatait.
A bizottsági ülésen két kérdés merült fel a törvényjavaslattal kapcsolatban. Az egyik a vámtanácsadó és a vámügynök elhatárolása egymástól, amely esetben a vámtanácsadói munkakörben foglalkoztatott személytől magasabb szintű tudást várnak el, adott esetben speciális feladatkört láthat el, míg a vámügynök mindennapi munkája során a beadványok kitöltésével foglalkozik.
Továbbá felmerült még szakmai kérdésként a vámügynök definíciójából fakadó pontosítás. Idézem: „Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet vámügynöki tevékenységet akkor végezhet, ha legalább egy tagja, alkalmazottja vagy állandó képviselője vámügynöki nyilvántartásban szerepel, továbbá, ha a határátkelőhelyen végzett vámügynöki tevékenységével a határforgalom lebonyolítását nem zavarja.” Tehát a bekezdés arra vonatkozik, hogy a spedíciók épületei úgy helyezkedjenek el, hogy ne zavarják a határforgalom működését. Hadd tegyem hozzá, hogy ez a jelenleg hatályos nemzeti vámtörvényben is szerepel! Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me