DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Elnök úr, köszönöm a lehetőséget, hogy még elhangozhat az utolsó kérdésem az azonnali kérdések órájában.
Tisztelt Miniszter Úr! A parlamenti - hogy is mondjam? - sorrend miatt ma már harmadjára fogom érinteni ezt a bizonyos TIOP-kérdést vagy TIOP-problémát. Az Európai Bizottság egy március 23-ai keltezésű dokumentumával felfüggesztette a társadalmi infrastruktúra operatív programnak nyújtott időközi kifizetéseket, amiket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból folyósít Magyarországnak az EU. Ebben a TIOP-programban olyan dolgokat támogatnak, mint az oktatás, a képzés, az egészségügyi ellátás vagy éppen a munkaerőpiaci és szociális szolgáltatások infrastruktúrájának a fejlesztése. Információink szerint a teljes összeg mintegy 10 százalékát nem utalták el Magyarországra, mert különböző problémákat találtak a magyar pályázatokkal, és ahogy arról már korábban is hallottunk, a most felfüggesztett TIOP-program mellett még a KEOP és a TÁMOP operatív programokkal és az útépítési pályázatokkal van baja a Bizottságnak.
(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben
Gelencsér Attila váltja fel.)
Korábbi információk alapján egyébként az Európai Bizottságnak nemcsak a program egyes részleteivel volt gondja, hanem a pályázatok irányítási és ellenőrzési rendszerével is problémája akadt, és ez összességében több milliárd forint forrásmegvonást eredményez Magyarország szempontjából.
Miniszter úr, a kérdésem viszonylag egyszerű: ön mint az uniós források lehívásáért és felhasználásáért felelős miniszter vagy mint akihez ez tartozik, rendelt-e el vizsgálatot annak kapcsán, hogy ki ezért a felelős, milyen okok vezethettek oda, hogy ez a forrásmegvonás érte Magyarországot, esetlegesen akár a minisztériumnál, akár valamelyik háttérintézményénél próbálják-e azt kideríteni, hogy hogyan történhetett ez a dolog? Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me