LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mindenekelőtt azzal kezdeném, hogy képviselő úr oly sok mindent kérdezett, hogy azt javasolnám, hogy a postatörvény tárgyalása előtt, a benyújtást követően ötpárti egyeztetés legyen a törvény tartalmát illetően. Tehát kérdésére válaszolva: a kormány nevében azt kezdeményezem, hogy a parlamenti frakciók a postatörvény módosítását benyújtás után vitassák meg, és a parlamenti tárgyalás előtt legyen egy ötpárti tartalmi egyeztetés, tekintettel arra, hogy a Magyar Posta egy, már a liberalizált piacon helytállni és küzdeni köteles vállalkozása a magyar államnak, amelynek az a feladata, hogy lehetőség szerint magas színvonalon elvégezze azokat az egyetemes szolgáltatásokat, amely a Posta eredeti kötelezettsége, és emellett kövessen el mindent annak érdekében, hogy a liberalizált postaszolgáltatási piacon helyt tudjon állni.
(16.10)
Azt tudom önöknek jelenteni, hogy az elmúlt években a Posta mindenféle állami és európai uniós támogatás nélkül nyereséget produkált. Tehát olyan nagy baj nem lehet, hogyha a Posta nem szorul az adófizetők támogatására, hanem egy teljesen liberalizált piacon képes megállni.
Ami pedig a 10 ezer fő alatti települések vagy nagyobb települések pénzügyi szolgáltatásait jelenti, engedje meg, hogy felhívjam arra a figyelmét, hogy meggyőződésem szerint egy településen a települési önkormányzatok, a takarékszövetkezetek, a posta mint állami kiállási pont együttműködését (Dr. Schiffer András: Nyissátok újra a kispostákat!) járási hivatalokkal vagy járási ügyfélszolgálati pontokkal együtt tisztázni kell. Meggyőződésem szerint az, hogy a Magyar Posta állampapírokat értékesít, ezzel hozzásegíti az ország finanszírozási föltételeinek megteremtéséhez a Kincstárat, másrészről, hogy a Posta együttműködik a magyar bankszektorral - nem tudom, honnan veszi, hogy csak egy bankkal -, ez meggyőződésem szerint önmagában erősíti és nem gyöngíti a pozícióit.
Abban kérem a képviselő úr támogatását, hogy segítse ezt a munkát, és készen állok a parlamenti pártokkal való egyeztetésre. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me