LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Völner államtitkár kollégám arra kért, hogy emlékeztessem önt a Postabank történetére Horn Gyula áldásos miniszterelnöksége idején, és annak a csődjére. Semmiféleképpen nem tenném ezt. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.)
Ellenben azt mindenféleképpen megteszem, képviselő úr, hogy megpróbálom megérteni, amit kérdez. Ha jól értem, az a problémája, hogy a Magyar Posta, a korábbiakhoz hasonlóan, együttműködik egy magyar tulajdonú bankkal vagy együttműködik magyar állampolgárok tulajdonában lévő takarékszövetkezetekkel. Melyik külföldi bank érdekeit sérti ez? Kinek a nevében kérdez, képviselő úr? Melyik külföldi banknak fáj, hogy magyar emberek százezreinek a tulajdonában lévő takarékszövetkezetekkel (Dr. Tóth Bertalan: Offshore tulajdonos van!) működik együtt a Posta? Mondja meg, hogy az Erste Bank érdekeit sérti, a Raiffeisen érdekeit sérti, vagy kinek az érdekeit sérti ez, képviselő úr?
Másrészről önnek és mindenkinek próbáltam elmagyarázni, hogy a Magyar Posta, más állami vállalatokkal ellentétben, liberalizált piacon dolgozik, ami azt jelenti, hogy egyetemes szolgáltatásnál minden információ nyilvános; a piaci információkat pedig a piaci konkurenciának, annak ellenére, hogy ön kérdezi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), nem tudjuk kiadni. Péterfalvi Attila módosításával fogadta el a parlament a törvényt - minden alkotmányos követelménynek meg fog felelni. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me