HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen. 49 éve választották ki Paksot a Magyarországon épülő atomerőmű helyszínéül. Azóta erős kötődés alakult ki a város, a térség és a Paksi Atomerőmű között. A város és környéke teljes mellszélességgel támogatja a Paksi Atomerőművet, csak így lehet eredményes ez a cég. Most újra itt állok ön előtt, mint tavaly is. 2016-ban is értetlenül álltunk, állunk az előtt, hogy sem a sport, sem a civil szervezetek, sem az atomerőmű saját alapítványa, sem a helyi sajtó, sem a térség települései nem kapták meg a támogatásaikat 2016-ra. Egy több évtizede jól működő bizalmi rendszert döntenek romba jelen pillanatban. Azt is tudjuk jól, hogy ezek a támogatások manapság nem Pakson, hanem Pesten születnek. Ez minden területnek nagyon fájó pont.
A sajtótól és a településektől elvárható feladat a Paksi Atomerőművel kapcsolatos információk átadása és hogy tájékoztassa a lakosságot. Eddig ehhez a támogatást biztosította a Paksi Atomerőmű, az RHK vagy az MVM. Most sajnos még ígéretük sincsen. Azt az információt kapták a háttérben, hogy ne is számoljanak a települések ezzel a pénzzel a 2016-os költségvetésükben. Az erőmű elfogadottságát a paksi sportolók és szakosztályok eredményeikkel csak növelték. Büszke volt rájuk a város, és ők büszkén viselték a Paksi Atomerőmű emblémáját. Az ASE kosárlabdacsapata a második helyen, a paksi focicsapat a 6. helyen áll jelen pillanatban a palettán. (Dr. Schiffer András: Szégyen!) Szerintem mindenki büszke lenne egy ilyen eredményre. Nem szép jövőkép, hogy lesz új stadion, és talán addigra nem lesz, ki játsszon benne. A Paksi Atomerőmű bővítését az évszázad beruházásának nevezték önök.
A Miniszterelnökséget vezető minisztert, Paks II. gazdáját és a Paksi Társadalmi Tanács elnökét kérdezem, hogy mire számítsunk a jövőben (Dr. Schiffer András: Stadionkoalíció!). Ugye, nem lesz ez így minden évben, hogy lassan áprilist írunk és bizonytalan a térség vezetői, a paksi sportolók és sportegyesületek jövője? Nyugtasson meg, nem hagyják cserben a térséget! Tudja, miniszter úr, ez egy adok-kapok rendszer. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me