MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem ma szót, hogy arra a nagyon fontos problémára felhívjam ismételten és sokadjára a figyelmet, amely a cigányintegrációs szerződések, pénzköltések vagy éppen visszaélések területén zajlik idestova hat éve.
Mindenki sokszor sokféleképpen előhozta már ezt a problémát, és önök láthatóan vagy nem hajlandók tudomásul venni, hogy milyen visszaélések zajlanak, vagy pedig tudomásul veszik, és ez egy bizonyos dolognak az ára, amiért önök az érintetteket megvédik, a felelősöket hagyják garázdálkodni. Nyilván ennek megvan az oka, és előbb-utóbb ki is fog derülni. Egyet leszögezhetünk: a hazai cigányság legnagyobb ellensége és az egész integrációra a legnagyobb veszély ma Magyarországon az önök által garázdálkodni hagyott cigány politikai elit. Tisztelet a kivételnek és tisztelet mindazon országos roma önkormányzati dolgozónak, aki próbál tisztességesen munkát végezni és tenni ennek a nagyon fontos társadalmi ügynek az érdekében, de ez sajnos teljes mértékben eredménytelen, hiszen azok az emberek, akik érdemi döntéseket hoznak az Országos Roma Önkormányzaton belül, mind-mind egyfajta mario-nettbábu szerepet töltenek be, hiszen mindegyiket kivétel nélkül Farkas Flórián mozgatja a háttérből, az érdemi döntéseket ő hozza, az érdemi szerződéseket és egyéb dokumentumokat ő írja alá. Lehet persze a felelősséget firtatni, lehet a felelősséget szétteríteni, a felelősöket pedig letagadni, én azért szeretnék emlékeztetni: nem mi voltunk azok, akik stratégiai partnerséget kötöttek azokkal a gazemberekkel, akik most már sok-sok éve visszaélnek ezekkel a milliókkal, nem mi voltunk azok, akik Farkas Flóriánt miniszterelnöki megbízottá tettük, és nem mi vagyunk azok sem, akik továbbra is védik a védhetetlent, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a dolgok érdemben ne változzanak, a lopás, a csalás és a bűncselekmények sorozata pedig folytatódjon.
Én úgy fogalmaznék, hogy szép dolog, sőt egy nagyon fontos emberi erény és emberi nagyságra okot adó és példaként állítható mindenki elé a lojalitás, viszont amit önök művelnek ebben a kérdésben, az már réges-rég nem lojalitás, hanem bűnpártolás. Ez pedig Btk.-s cselekmény, szeretném az érintettek figyelmét felhívni. Feltehetjük a költői kérdést, hogy mindez miért. Nyilván van oka, és nyilván nincs ma Magyarországon ember, aki azt elhiszi, hogy önök puszta jóindulatból hagyják néhány embernek vagy néhány kis csoportnak, hogy a százmilliós, akár európai uniós, akár hazai adóforintokkal visszaéljenek és garázdálkodjanak. Nyilván én felteszem a költői kérdést, és nem várok rá választ, de azért szeretném a jegyzőkönyv kedvéért is hangoztatni vagy megfogalmazni, hogy nem ez-e az ára mindannak, hogy akár időközi, akár rendes választások során ugye a két nagy társadalmi csoport, aki érdemben befolyásolni tud egy választási kimenetelt, az egyik a nyugdíjas-társadalom, a másik pedig lélekszámarányosan a hazai cigányság. Nem az a feladata Farkas Flóriánnak, hogy ezt a társadalmi csoportot önök mellett el tudja vinni a szavazófülkékbe, és cserébe önök szemet hunynak mind afölött, amit ő művel most már hosszú évek óta? Nem várok rá választ, pedig nagyon díjaznám az őszinteséget.
Éppen ezért az Országos Roma Önkormányzatot át is lehetne most már nyugodtan keresztelni, hogy „olcsó romavoksok önkormányzata”. (Taps a Jobbik soraiból.) Hiszen valójában erről van szó, valójában önök idáig silányították az egész társadalmi integrációs folyamatot.
Amit mi javaslunk, és hogy minél kisebb legyen a károkozás - ha lehet ezt a kárt még kicsinek nevezni -, az Országos Roma Önkormányzat összes ingó és ingatlan vagyonát haladéktalanul vegyék vissza, foglalják le; az összes folyamatban lévő pályázatot állítsák le, és a felelősöket haladéktalanul vonják felelősségre, haladéktalanul felelniük kell az igazságszolgáltatás minden szegmensében és előtt.
Amit még javaslunk - és bízom abban, hogy nem maradunk egyedül ezzel -, hogy ezt az egész korrupciós botránysorozatot, ami évek óta zajlik, parlamenti szinten is vizsgálni kell egy vizsgálóbizottság keretében. Én élek a gyanúperrel, és természetesen csak feltételes módban beszélhetek: szerintünk ezért az elképesztő lopássorozatért Farkas Flóriánnak komoly felelőssége van, abban pedig, hogy Farkas Flórián továbbra is ámokfuthat, és ezt a tevékenységét folytathatja, ebben pedig Orbán Viktor miniszterelnöknek van komoly szerepe. Én abban bízom, hogy önök is fontosnak tartják az igazságot, a tisztánlátást és a rendet. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me