VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik egy országos programot indított jobbikos vezetésű településeknél. Ennek a programnak „Rend és tisztesség” a neve, és három pillérből áll a program: az első az elszámoltatás ott, ahol korrupciógyanús ügyletekbe keveredett az előző településvezetés; a második pillér a rendteremtés pillére; a harmadik pillér pedig egy antikorrupciós központ működtetése a jobbikos önkormányzatoknál annak érdekében, hogy hasonló esetek ne is fordulhassanak elő.
Tiszavasvárin kezdődött meg ez a program; Tiszavasvárinak is azon a cigánytelepén, amit a helyben dolgozó rendőrök és szociális dolgozók a legsúlyosabb problémákkal küszködő területnek mondtak a településen.
Már akkor nagyon komoly meglepetés ért minket, amikor először erre a településrészre látogattunk: szeméthegyek, kóbor kutyák, a patkányok a szeméthegyek között rohangálnak, gyakorlatilag ez fogadott minket ezen a településrészen. Az összes ablak jóformán ki van törve az ott élő, alapvetően cigány szegregátum által lakott településen, az ott lakók maguk tették ezt. Ki vannak törve kivétel nélkül mindenhol az utcai közvilágítás lámpái, azért - többek elmondása szerint a helyben lakók maguk tették tönkre ezeket a lámpákat -, hogy ne lehessen látni azt, hogy hova viszik a lopott szajrét. Előfordult olyan eset is a közelmúltban, amikor egy patkány megtámadott és megrágott házon belül egy gyermeket, aki aludt. Elképzelhető ennek alapján talán, hogy milyen állapotokat találtunk ott.
Már rögtön az első ellenőrzések alapján 27 darab áramlopást sikerült megakadályoznunk, kihívtuk a rendőröket, megérkeztek, lekötötték az áramot. A mi csapatunkat szerencsére nem érte támadás a cigánytelepen, de el kell mondanom azt is, hogy a rendőröket megtámadták a cigányok, két főt egyébként onnan elő is állítottak hivatalos személy elleni erőszak miatt.
(15.20)
Mi magunk nagyon sok fenyegetést kaptunk, de azt is el szeretném mondani a liberális újságíróknak is meg a telepen lakó, minket fenyegető cigány embereknek is, hogy nem fogunk elmenni addig, amíg ott rendet nem fogunk tenni és be nem fogjuk mindenkivel tartatni a törvényeket maradéktalanul.
Visszaszorultak a bűncselekmények, normalizálódtak a közállapotok a fellépésünk nyomán ezen a településrészen, még az ott lakó cigány emberek elmondása szerint is. Éppen ezért ért minket, államtitkár úr, kellemetlen meglepetésként, hogy az önök által vezetett kormányhivatal megpróbálja ellehetetleníteni az ott folyó munkát. A kormányhivatal ugyanis megpróbálja megtiltani Tiszavasvári önkormányzata számára, hogy rendet tegyen. Kérdezem én, hogy miért, államtitkár úr. Tiszavasváriban egy év alatt 187 gyermeket kellett állami védelembe venni azért, mert nem nevelték megfelelően a szülei. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Miért fáj önöknek a rendteremtés? Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me