NÉMETH LÁSZLÓNÉ,

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ,
NÉMETH LÁSZLÓNÉ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. A Szakács képviselő úr által elmondottak kapcsán szeretnék néhány dolgot figyelmébe ajánlani.
Ahogy elmondtam, 2014 nyarán, tehát igen, amikor az új kormányzati struktúra kialakult és a hozzá kapcsolódó feladatok újraosztásra kerültek, akkor már megszületett az a döntés, hogy a Honvédelmi Minisztérium felelősségi körébe fog tartozni az állami ünnepségekhez kapcsolódó feladat.
(17.30)
Az a bizonyos közszolgáltatási szerződés, ami 2015 márciusában járt le, az nyilvánvalóan azt az időtartamot, amely 2014 nyári döntés, és a Honvédelmi Minisztérium munkatársainak a felkészülése volt, ezt tökéletesen lefedte. Azért tartottam fontosnak ezt is megjegyezni, hogy még 2015 végéig a Hungarofestnek volt munkája, volt feladata, volt megbízása, volt értelme fenntartani a tevékenységét, mert ez is egy nagyon fontos dolog volt. Ugyanakkor a végelszámolás önmagában ugye azt jelenti, hogy a cégben még azok a tartalékok megvannak, és jelen vannak, ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt a Nemzeti Vagyonkezelő, hogy végérvényesen bezárja a céget, amire ugye neki jogosultsága van, akkor nem tartozást hagyva maga mögött fog ez a cég megszűnni, hanem minden kötelezettségét teljesíti. Minél tovább várunk, és akkor ez egy válasz is arra, hogy miért most, minél tovább várunk, minél tovább tartjuk fönn, akár két emberrel is ezt a céges struktúrát, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy nullára fogyjon vagy netán mínuszba menjen a rendelkezésre álló pénz. Most itt a dátumok azért lényegesek, mert az a döntés, hogy most az ügynökség feláll, milyen feladatokat fog kapni, hogy fogja azt ellátni, az ugye nem oly régen született döntés, most van kidolgozás alatt.
Az, amit a Hungarofest jelentett, az a múltunk. Tehát itt a két dolgot összekapcsolni, és azt mondani, hogy azért nem mondjuk azt, hogy akkor itt visszaadjuk a tulajdonosi jogokat a vagyonkezelőnek, hogy tudjon dönteni, nem biztos, hogy úgy fog dönteni egyébként. Elvileg neki lehetősége van arra, hogy nem indítja el a végelszámolást, mert mondjuk, közben ezt a gondolatmenetet alkalmazom, amit ön mondott, de azért még egy dolog van, amit szeretnék itt az önök figyelmébe ajánlani.
Beszélünk a bürokráciacsökkentésről, ez nagyon sokszor és nagy vitát kiváltó folyamat, amikor a háttérintézményeket racionalizáljuk, és elkezdjük azokat, amelyeknek a működésére feltétlen nincs szükség, megszüntetni. Én azt gondolom, hogy az, hogy külön fenntartsuk a Hungarofestet bármilyen jogcímen is, pont ide tartozik. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me