VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hallottuk a hozzászólásokat az előttünk fekvő törvényjavaslatról. A képviselőtársaim ezen a törvényjavaslaton kívül sok mindenről beszéltek. Hallottunk múltbéli beszerzésekről, amelyekről megtudtuk, hogy vagy jogszerűek, vagy a felszólaló szerint, az ő saját véleménye szerint megkérdőjelezhetőek és tisztázatlanok, bár erre bizonyítékot nem tudott szolgáltatni. Ilyen esetekben ismételten csak azt tudjuk tanácsolni, hogy ha ilyen gyanúja bárkinek van (Apáti István: Megtettem!), akkor tegye meg, amit meg kell tennie.
Hallottuk képviselőtársunktól a tegnapi interpellációját még egyszer. Ezt államtitkártársam tegnap megválaszolta, tehát úgy gondolom, hogy nem a mai vita tárgya. A „hazaáruló” szóval és a hazaárulással egy olyan párt képviselői nevében tartózkodnék ennek a használatától, amelyik tagjai között, képviselői között hazaárulással vádolt személyt tudhat. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: …nem hazaárulás! - Apáti István: Micsoda? Miről beszélsz?)
A külképviseletek esetében természetesen lehet olyan érdek, lehet olyan helyzet, amikor a biztonsági követelmények, biztonsági körülmények hirtelen megváltozása miatt szükség van az uniós értékhatár alatt, és a biztonsági beszerzések egy része alól természetesen csak, kivételre.
Az uniós irányelvek és a közbeszerzési törvényhez való illeszkedés ügyében pedig a hozzászólók felszólalása közben volt olyan érzésem, hogy az is baj, ha sapka van a fejünkön, és az is baj, ha nincsen. (Dr. Bárándy Gergely: A lopás a baj! Csak a lopás!) Az egyik pillanatban üdvözlik az uniós irányelvek követését, sőt megkövetelik azt, másrészről pedig elvetendőnek tartják.
(13.10)
Ugyanígy egyik pillanatban a közbeszerzési törvényhez való illeszkedés üdvözlendő, a másik pillanatban pedig hibájául róják fel ennek a törvényjavaslatnak.
Azt gondolom, hogy egy átlátható és koherens szöveg fekszik a képviselők előtt. Átlátható, de az átláthatóság mellett nagyon fontos hangsúlyozni azt, hogy ez az átlátható törvényjavaslat teszi lehetővé azt, hogy Magyarország polgárai biztonságban élhessenek, és az országot, a hazát, a nemzetet meg lehessen védeni. Ezért változatlanul azt kérem képviselőtársaimtól, hogy támogassák az előttünk fekvő törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me