DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Továbbra is a kérdés az, hogy tisztában vannak-e azzal, hogy mit csinálnak. Először is a kiindulópontja az LMP-nek természetesen az, hogy mind a letelepedésikötvény-biznisz végére pontot kéne tenni nagyon sürgősen, mind pedig a kiemelt stratégai partnerségi megállapodások intézményét meg kéne szüntetni nagyon sürgősen. Ehhez képest ez a törvényjavaslat a hazaárulás minősített esete.
Államtitkár Úr! Önök egyik oldalról fölpörgetik az offshore lovagok bizniszét a letelepedésikötvény-ügyletek kapcsán, másik oldalon pedig nyíltan fölvállalnak egy olyan politikát, ami nemcsak hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat hozza még hátrányosabb helyzetbe a multinacionális cégekkel szemben, de arcul csapja a magyar munkavállalókat is. Évtizedeken keresztül azt mondták, hogy azért kell abajgatni a különböző multinacionális összeszerelő üzemeket, mert azok munkahelyet fognak teremteni. Ehhez képest itt van egy törvényjavaslat, ahol tágra nyitják a kapukat, hogy szabadabban hozhatnak be kintről munkaerőt Magyarországra. Akkor miről beszélünk?
Államtitkár Úr! Az, amit kifizetnek munkahelyteremtő támogatás címén, az, amit letelepedési-kötvény-biznisz címén nem itt adózik Magyarországon, hanem a Kajmán-szigeteken, az a magyar nemzetgazdaság meglopása. És önöknek - hát, kiment már Firtl képviselőtársunk -, van képük a magyar emberek érdekéről beszélni?!
(18.40)
Akkor, amikor a letelepedésikötvény-bizniszből sápot húzó cégek nem itt, nem itt adóznak? Akkor miért nem a kajmán-szigeteki emberekre hivatkoznak, merthogy ez a biznisz nem a magyar embereknek lesz jó! Elmondtam a vezérszónokiban, hogy ez mennyivel rövidíti meg a magyar adófizetőket. Erre adjon nagyon sürgősen választ! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me