DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy szóval nem válaszolt az én kérdésemre, úgyhogy egyszerűen kérhetném azt is, hogy tegye meg, legyen szíves, a következő egy percben, és ne másról beszéljen.
A miniszterelnök úrnak pedig ismerem egy másik mondatát is, amely szerint: ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek. Lehet, hogy ő ezt mondta, viszont tenni nem tett semmit ez ügyben, ezt viszont legalább önöknek mint Igazságügyi Minisztériumnak meg kéne tenni.
És az lenne a kérdésem még egyszer: miért nem tették eddig meg, államtitkár úr? Az az egyeztetés, amiről ön beszélt, pontosan tudja, hogy nem erről a kérdésről szólt. Ha akarja, elő lehet keresni azokat a papírokat, hogy miről volt szó benne. Mi javasoltuk azt is egyébként, hogy erről is legyen szó – na, ezt utasították önök el, hogy erről önök nem kívánnak beszélni.
Ha pedig arra hivatkozik, azok után, hogy átírták a teljes magyar jogrendszert, beleértve egyébként a népszavazásra vonatkozó kérdéseket, hogy Horn Gyula idején is ez így volt szabályozva, az egy dolgot viszont ékesen bizonyít, államtitkár úr, méghozzá azt, hogy eddig a hatalom nem élt vissza (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), most viszont visszaél a hatalmával és a jogköreivel.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me