DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Pénteken a miniszterelnök úr szokásos rádióinterjújában világosan megfogalmazta, hogy Magyarország nem enged be területére senkit sem ellenőrzés nélkül. Továbbá egyértelművé tette, hogy hazánkban nem lesznek kerítésáttörések, bevándorlózendülések, felgyújtott menekülttáborok (Szilágyi György: Ez a válasz!) és nem fognak vadászni mindenfajta bandák magyar nőkre, feleségeinkre, lányainkra. Vagyis hazánkban nem lesznek olyan események, amelyek az Európai Unió más tagállamaiban előfordulhattak. A miniszterelnök úr kijelentette, hogy jobb külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni, amivel a magyar állampolgárok döntő többsége egyet is ért.
A magyar kormány továbbra is támogatja Macedóniát, aki komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kontrollálja az Európát elárasztó migránstömeget. Rendőri segítséget és határvédelemhez szükséges műszaki eszközöket adunk Macedóniának, aki jelenleg egyedülállóként tartja az illegális bevándorlók tömegeit. A migránsokkal szembeni hazai védekezés eddigi teljes költségeit szinte teljes egészében Magyarország biztosította, ami mára már elérte a 85 milliárd forintot. Ehhez az Unió csak csekély mértékben járult hozzá. Így tudjuk, hogy mekkora terhet ró a válság a tranzitországokra, így Magyarországra.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az interjúban elhangzott, hogy a kormány felkészült arra is, hogy ha Magyarországon a magyar-román határszakaszon alakul ki nyomás, akkor két-három hét alatt fizikai határzárat tudunk felépíteni, illetve tovább tudjuk erősíteni a meglévő határszakaszainkat, így elsősorban a magyar-szerb határszakaszt. Ennek fényében kérdezem államtitkár urat, hogy milyen újabb intézkedéseket tesz a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me