FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A hatályos köznevelési törvény szerint a pedagógus munkakörben, a pedagógiai előadó és pedagógiai szakértő munkakörben, továbbá a szabadidő-szervező munkakörökben foglalkoztatottak részére van lehetőség pedagógusigazolvány használatára. Ugyanakkor érthetetlen az, hogy a köznevelési törvényben felsorolt, pedagógusigazolványra illetékes munkakörök között miért nem kaptak helyet a pedagógiai, gyógypedagógiai asszisztensek.
(13.00)
A pedagógusigazolvány olyan kedvezményeket biztosít a pedagógusok számára, amelyek igénybevételével akár havi 10 ezer forintot is megtakaríthatnak. Az utazási kedvezmények, a múzeumi, színházi és mozijegyekhez alacsonyabb áron történő hozzáférés és a könyvekhez való olcsóbb hozzájutás valóban olyan támogatások, amelyek hozzájárulnak a pedagógus hivatásának megbecsüléséhez, munkájuk segítéséhez. A pedagógiai vagy éppen gyógypedagógiai asszisztensek nélkülözhetetlen tevékenységükkel hathatósan segítik a pedagógusok oktatási munkáját. Gondozási feladatok ellátásával a kisiskolások, sokszor a sajátos nevelést igénylő magatartás-problémás gyermekek mindennapi életben való boldogulását könnyítik meg. Éppen ezért magától értetődőnek kellene lennie, hogy számukra is lehetőség nyíljon a pedagógusigazolvány kedvezményeinek igénybevételére; különösen annak fényében, hogy bár a Jobbik számtalanszor kezdeményezte fizetésük növelését, megalázóan alacsony bérezésben részesülnek.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Jobbik fontosnak tartja a pedagógusok áldozatos munkájának elismerését és megbecsülését. Ennek kifejezéseképpen Dúró Dóra képviselőtársammal törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be a pedagógusigazolvány jogosultsági körének kiterjesztése érdekében, hogy a pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek is igényelhessék a jogosultság általi kedvezményeket.
Ennek alapján kérdezem államtitkár urat, miért nem illette meg eddig a pedagógusigazolvány a pedagógiai, gyógypedagógiai asszisztenseket. Támogatni fogják-e törvénymódosító javaslatunkat? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me