SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER külgazdasági és külügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm szépen a kérdését. Tisztelt Képviselő Asszony! Több nagyberuházásért vagyunk jelenleg versenyben. Több olyan nagyberuházó vizsgálja Magyarországot mint lehetséges helyszínt, amelyek nemcsak Európa-, hanem világszerte kifejezetten ismert vállalatok, és Magyarországra eurómilliókat, eurótízmilliókat hoznának és munkahelyek százait teremtenék meg.
A szombathelyi közgyűlés határozata egy ilyen, Magyarországot is vizsgáló beruházó lehetséges beruházási döntésével van összefüggésben.
(13.30)
Magyarország érdekeit nem sértve szeretném önnek elmondani, hogy annak a vállalatnak, amellyel arról tárgyalunk jelenleg, hogy egy nagyberuházást hozzon Magyarországra, és potenciálisan Szombathely mellé hozza ezt a beruházását, semmi köze a szemétégetéshez. Tehát a befektetési ügynökség portfóliójában, illetve a befektetési ügynökség által tárgyalt projektek között nincs hulladékégető projekt, amely Szombathelyen vagy annak közelében megvalósulna. Tehát ebből a szempontból szeretném megnyugtatni. Abban a tekintetben pedig szeretném jó hírekről biztosítani, hogy az a beruházás, amelyről tárgyalunk, jelenleg két potenciális magyarországi helyszínt vizsgál, egy harmadik, nem magyarországi helyszínnel versenyeztetve.
És abban kérném még az ön türelmét, hogy értem én, hogy azt szeretné, nevezzem meg ezt az egyébként jól ismert befektetőt, vállalatot, amely gyártási tevékenységet végezne, semmilyen módon nem hulladékégetést vagy kommunálishulladék-kezelést, de ezt nem tudom még egyelőre megtenni, tekintettel arra, hogy a vállalat csak akkor hozza nyilvánosságra a döntését, ha azt a legfelsőbb szintű döntéshozatali fórum eldöntötte. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Minden, ezzel ellentétes magatartás a részemről Magyarország esélyeit csökkentené ezen beruházás elnyerése tekintetében, ezért még a türelmét kérem, de megnyugtatom: nincs szó szemétégetőről. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me