HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! A különböző tudományágak fejlődésének vizsgálata és a jelenbeli tapasztalatok összevetése szerintünk is fontos kérdés, csak nem mindegy, hogy mire szánt pénzből teszik meg ezt, és önöknél mi a prioritás.
A kormányzat, úgy látszik, egyre kreatívabb módon használja fel a munkáltatók és a munkavállalók által megfizetett adóforintokat, amit eredetileg szakképzésre és felnőttképzésre kéne elkölteniük. Prioritásként önök kiírtak egy olyan pályázatot a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből finanszírozva, amely a szakképzést és a felnőttképzést vizsgálja Magyarországon, Krisztus után 1500-ig, különös tekintettel a hadászatra, a pénzverésre és a pénzváltásra. Úgy látszik, a hazai szakképzés duális alapokon nyugvó rendszere már annyira tökéletes, és a szakképzési iskolákban tanulók helyzete is annyira megnyugtató, hogy elérkezett az az idő, amikor hátradőlve a múltba révedhetünk - hadászatról és pénzverésről, pénzváltásról kell anyagokat írattatni, nem a mostani rendszert kell felülvizsgálni.
(12.30)
8 millió forintot szán erre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből, ami az ókori és középkori szakképzést, felnőttképzést kívánja újszerűen megvilágítani, újszerű helyzetbe helyezni.
Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, a hazai szakképzés és felnőttképzés mély és strukturális problémáinak megoldását miért az ókori és középkori hadászatban, pénzverésben vagy éppen pénzváltásban keresik. A pályázat 8 millió forintos keretösszegének hasznosulása miképpen segíti elő a hazai duális szakképzés és felnőttképzés helyzetének érdemi javítását? Ezt a pénzt miért nem olyan kutatásokra költik a szakképzésben, ami a munkaerőpiaci pozíciókat javítaná? Miért nem a gyerekekkel foglalkoznak, hogy olyan képzést kapjanak, ami utána segíti az életüket? Miért a múltba révedünk, pénzváltásról, pénzverésről és hadászatról készíttetünk vizsgálatokat, történelmi anyagokat? Éljenek ebben a világban! Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me