IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Számos egyetemen oktató keresett meg azzal, mutatva ezt a szerződést, amelyben az szerepel, hogy az alapbére nem változik, azonban pótlékot kap az év végéig.
Lehet, hogy önök megállapodtak a szakszervezetekkel, de a sajtóban mindenhol azt hangoztatták, és az egyetemi oktatók is úgy tudták, hogy ők béremelést fognak kapni. Hogy egy pótlék miért nem béremelés, azt nagyon jól mutatja az, ami a közoktatásban történt az elmúlt években: amikor elvették a pótlékaikat, azt egy szóval sem említették meg. Amikor ezt a 15 százaléknak megfelelő pótlékot adott esetben befagyasztják vagy elveszik tőlük, akkor sem kell ezt majd megemlíteni, tehát ugyanazzal a lendülettel elvehetik tőlük. Önök azt hangoztatják, hogy béremelést adtak, azonban nem történik bércsökkenés, mégis egyik pillanatról a másikra azt veszik észre, hogy 15 százalékkal kevesebbet fognak kapni.
Államtitkár úr, a felsőoktatásban oktatókat csalogatni kéne erre a pályára, nem pedig alacsony fizetésekkel elriasztani őket ettől a pályától, hogy külföldre menjenek, vagy a piacon próbáljanak megélni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me