DR. ÓNODI

Full text search

DR. ÓNODI
DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Megint csak a tényekre szeretnék rátérni, mert azt gondolom, az sokat segít nekünk. Az elmúlt időszakban - már az előbb is mondtam - több mint 500 milliárdnyi fejlesztés történt. Azt gondolom, hogy akkor van ennek igazán értelme, ha azt is hozzátesszük, hogy ez 2,5-szer több, mint amennyi fejlesztés az előző húsz évben összesen volt Magyarországon. Nyilván ön is tudja, hogy Tapolcán ebből 2,3 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg. Azonkívül nyilván azt is tudja, hogy a tavalyi évben 60 milliárd forintnyi olyan extraforrás került be a rendszerbe, ami nem az E-alapból került hozzánk, ezzel tudtuk elérni azt, hogy jelentősen csökkent az adósságállomány.
Mondok két tényszámot, csak azért, hogy ez teljesen világos legyen. 2014 decemberében az intézményrendszer összadóssága több mint 70 milliárd forint volt, 2015 decemberében ez 38 milliárd forint, és teszem azt hozzá még szintén, hogy az intézmények készpénzállománya ekkor több mint 10 milliárd forint. Tehát ha valaki azt mondja, hogy nem csökkent az adósságállomány, akkor azt gondolom, hogy az nem ismeri a tényadatokat. A valóság az, hogy csökkent. Ettől még lehetnek eltérések helyenként, de összállapotát tekintve az intézményrendszer sokkal előrébb van, mint egy évvel ezelőtt.
Ami a teát illeti: én azt gondolom, hogy összemosni a betegek teáját a dolgozók teájával, azt hiszem, eleve egy álságos dolog, és azt is gondolom, hogy lehet a teát kicsiny dolognak gondolni, de minden forint, amit meg lehet fogni azért, hogy a betegellátás jobb legyen, minden menedzsmentnek feladata. Jogszabály szerint egyébként, miután nem volt nagy hideg, forró teára nem volt szükség. A menedzsmentet ez ügyben hadd védjem meg! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Rig Lajos: És a tapolcai…?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me