RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Én is külön örülök, hogy bejött, és öntől hallhatom a kérdésemre a választ.
Az egészségügy romokban van, a jelenleg rendelkezésre álló pénzből az egészségügyi ellátórendszer egyszerűen nem tud megfelelően működni. A súlyos alulfinanszírozás következtében a személyi és tárgyi feltételek a kelleténél sokkal kisebb mértékben vannak jelen a kórházak nagyobb részében. Sajnos már a legkisebb költségű és legalapvetőbb eszközök beszerzése is komoly gondokat okoz a kórházak többségének. A kórházak adósságállományának konszolidációja nem oldotta meg a problémát, az adósságok újratermelődnek.
A kormányzat választásra kényszeríti a kórházakat, hiszen képtelenség minden szükséges eszközt beszerezni a rendelkezésre álló gazdálkodási keretből, mérlegelni kell, hogy minek a hiánya a kisebb rossz. Odáig fajult a helyzet, hogy a választókerületemben lévő ajkai Magyar Imre Kórházban már teára sem futja. Az eddigi gyakorlat szerint a kórházban dolgozók osztályonként 3-5 kancsó teát kaptak, ami körülbelül 20-30 kancsó teát jelent napi szinten. Belátható, hogy ennek van költsége, de az nem akkora, amely biztosítaná egy kórház számára a problémák megoldását. Ebből is látható, milyen siralmas a helyzet, ha a kórházaknak ehhez hasonló extrém spórolásba kell kezdeniük, hogy egyáltalán működőképesek maradjanak.
A választókerületem másik kórházában is újratermelődtek az adósságok. A tapolcai kórház fennálló tartozása a Diákétkeztető felé 26 millió, a városgazdálkodás felé pedig 7,5 millió úgy, hogy konszolidálták az elmúlt időszakban ezt a két kórházat.
Ennek tekintetében két kérdés merül fel bennem, és két kérdésre szeretnék választ kapni. Hogyan lehetséges, hogy a 21. században problémát okoz a tea mint védőital biztosítása egy kórháznak? És a legfontosabb: milyen intézkedéseket tervez a kormány az elkövetkezendő egy hónapban a tapolcai kórház adósságrendezése ügyében?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me