IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Lehet Más a Politika nemrég számos írásbeli kérdést nyújtott be Andy Vajna és Szima Gábor kormányközeli kaszinócézárok tevékenységével kapcsolatban. Miniszter úr válaszaiból kiderült, hogy a játéktermeikben csak a tavalyi évben rekordszámú látogató fordult meg, 1,2 millió fő. Ez körülbelül 180 milliárd forintnyi rekordforgalmat generálhat, ami után csupán néhány milliárd forintot fizetnek be játékadóként a költségvetésbe. Az ajándékba kapott kaszinók után ajándékba kapott könnyített adózás is jár a haveroknak.
Mindeközben a szerencsejáték-prevenció terén továbbra sem láttunk semmiféle érdemi előrelépést. A játékosvédelmi rendelet előírásait vagy betartják, vagy nem. Külön erre a célra szánt 100-200 milliós forrásról a mai napig nem lehet tudni, hogy mire és hogyan költik majd el. A prevenció nem is érdeke a kormánynak, gondoljunk bele, hiszen hadd költsenek minél többet Andy Vajnáék kaszinóiban, ez az érdekük.
Az LMP továbbra is azt mondja, hogy a kaszinókat be kell zárni egészen addig, ameddig azok nincsenek bekötve a NAV-hoz, illetve ameddig a Szerencsejáték Felügyelet nem ügyel 0-tól 24 óráig a játéktermekben, folyamatosan ellenőrizve a játékok tisztaságát. Ameddig ezek a feltételek nem teljesülnek, csak szúrópróbaszerű vizsgálatok történnek - például sarokban lévő kamerák képeit elemezgetik, amin nyilvánvalóan semmit nem lehet látni -, addig joggal mondhatjuk, hogy Andy Vajna és Szima Gábor ügyei átláthatatlanok. Tisztelt Államtitkár Úr! Továbbra sem zavarja a kormányt, hogy a haverok a szerencsejáték-függők kárára gazdagodnak átláthatatlanul? A friss adatokból az látszik, hogy Andy Vajnáék egyre jobban járnak az üzlettel, miközben az államot egyre nagyobb kár éri, hiszen milliárdos bevételről mond le, mindamellett sok százezer játékfüggő problémáján sem segít. Várom válaszát. (Szórványos taps a Jobbik soraiból.)
(12.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me