TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tájékoztatom önt, egyébként ön is valószínűleg tudja ezt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 2015 második felében elkészítette az új játékosvédelmi szervezetek és az érintett szervezők bevonásával az új játékosvédelmi rendszerről szóló kormányrendeletet. Ez a kormányrendelet nagy hiányosságot pótol, hiszen húszéves lemaradást fog így pótolni ez a működőképes rendszer. 2016 előtt csak a 18 év alatti játékosok védelmét szolgálta a rendszer, már amennyire.
A kormányrendelet 2015. november 11-től 24 órás játékosvédelmi zöldszámot biztosít az érintettek számára. Az elmúlt három hónapban több mint 150 hívás érkezett, és az úgynevezett játékosvédelmi nyilvántartásban pedig több mint 300 személy regisztráltatta magát. Ez nagy eredmény, hiszen gondoljuk el, hogy itt bírósági döntés alapján korlátozás, gondnokság alatt álló személyekről van szó, és a másik esetben is - ez a több - olyan személyek vannak, akik jelentős önkorlátozó nyilatkozatot tesznek. Azt gondolom, ez a kormányrendelet áttörést hoz a játékosvédelem tekintetében, hiszen három tárca összefogva, az Igazságügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a mi tárcánk egységes koncepciót dolgozott ki, játékosvédelmi tájékoztatókat szerkesztett, amelyeket a szervezők honlapjain közzétesznek, a játékhelyeken, az értékesítő helyeken pedig nyomtatott formában, ingyenesen a játékosok rendelkezésére bocsátják.
Ez a rendszer most indult, nyilván a tapasztalatait értékelni kell. Az első ilyen átfogó értékelés a jogszabály értelmében a következő év február 20-án történik meg, akkor lehet szó ennek a rendszernek a felülvizsgálatáról és esetleges módosításáról. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me