DR. ÓNODI

Full text search

DR. ÓNODI
DR. ÓNODI-SZŰCS ZOLTÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy be tudok számolni az eddigi munkáról és a tervezésről is egyúttal. Hiszen mint ön is már említette, az előző ciklusban több mint 500 milliárd forintnyi fejlesztés történt az egészségügyben, és van egy stratégiai tervünk is, az „Egészséges Magyarország”, amit szeretnénk folytatni. Ennek megfelelően EFOP-os programokból, ami a minisztérium saját programjait tartalmazza, több mint 90 milliárd forintnyi fejlesztés fog történni az egészségügyben. Azonban ez még nem lenne elegendő számunkra, ezen túlmenően 22 milliárd forintot látunk már most a fejlesztés tekintetében, amelyek a TOP-os programokban fognak megvalósulni majd, és amit még nem tudunk tisztán, de szintén jelent számunkra forrást, az a GINOP lehetősége.
Szeretnék néhány pontot azért önnek tényszerűen felvetni, hogy miket jelent majd ez a fejlesztés. Fogjuk fejleszteni a gyermek sürgősségi ellátást, rengeteg helyen fog új skill-labor kialakulni, hiszen mint ön is tudja, az új hívószavunk a betegbiztonság, és szeretnénk, ha minél több szakképzett dolgozóval rendelkezne az egészségügy. Lesz gyermek- és ifjúságpszichiátriai fejlesztésünk, a nővérszállókat szeretnénk felújítani. Szeretnénk a népegészségügyi intézményrendszert javítani. Összességében több mint 100 milliárd forintnyi forrást szeretnénk felhasználni a következő egy-két évben.
(12.10)
A különkérdésére is szeretnék válaszolni - úgy látom, van még fél percem -: az egészségügyi elektronikus tért szeretnék végre működésbe is helyezni, hiszen - mint ön is tudja - ennek a fejlesztése tavaly év végén lezárult. Hála istennek közben az elektronikus személyi igazolvány is működésbe lépett, így annak az akadálya, hogy annak az eszközparkját használjuk majd autorizációra, azaz arra, hogy be lehessen lépni ebbe a térbe, elhárult előlünk. Terveink szerint 2017 második félévére az összes kórház és az összes patika csatlakozni fog ehhez a rendszerhez. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me