KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik az elmúlt hónapokban soha nem látott pártfinanszírozási botrányba keveredett: egy milliárdos, Simicska Lajos törvénytelen eszközökkel, fillérekért engedett át plakátokat, és ezzel finanszírozta feketén, burkoltan a Jobbikot. (Moraj a Jobbik soraiban.)
Miután az a meggyőződésünk, hogy a magyar parlamentnek és a Magyar Országgyűlésnek nem érdeke és Magyarországnak sem érdeke, hogy fekete pártfinanszírozás legyen, ezért arra gondoltunk, hogy ennek a korrupciós ügynek a tapasztalatait felhasználva bezárjuk azt a kiskaput, ahol Simicska Lajos kilóra felvásárolta a Jobbikot. Mondjuk, ha megszámoljuk, hogy mennyi volt a feketekedvezmény, akkor a Jobbik kilóra nem volt különösebben sok. Egy valaha még politikai karakterrel és politikai elgondolásokkal rendelkező pártért az a néhány milliárd forint, mondhatom, alkalmi vétel - de hát, kinek mennyi az ára a piacon.
Azonban nem akarjuk, hogy a magyar parlamentarizmus arról szóljon, hogy jönnek a milliárdosok és feketén felvásárolják a pártokat, ezért terjesztettük ezt a törvényt a magyar parlament elé. Nagyon tanulságos volt, hogy a komplett ellenzék ezt leszavazta, mintegy megerősítve azt a benyomását az embernek, hogy az ellenzék választás előtti végkiárusításra készül, ki tudja, hogy a szocialisták milyen feketefinanszírozást szeretnének befogadni, a Jobbik, az ellenzék mindegyik pártja, olyannyira, hogy az LMP még a saját módosító indítványát is a végén leszavazta ebben a törvényben. (Dr. Szél Bernadett: Hazudsz!)
Mindenesetre szeretném arra kérni a parlamentet, hogy ha még a józan ész egy picit megmaradt a vitában, akkor támogassák ezt az előterjesztést. Az előterjesztők nevében a TAB-módosítás mindkét elemét tudom támogatni. A lelkiismeretükre van bízva, hogy mit támogatnak. Aki ezt a törvényjavaslatot nem fogja támogatni, az egyértelműen a korrupcióra szavaz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me