TUZSON BENCE

Full text search

TUZSON BENCE
TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ebben a mai vitában kevés szó esik arról, hogy ez a törvény a valóságban miről szól, hogy ez a törvény a valóságban a feketefinanszírozásról szól, hogy olyan módon finanszíroznak politikai pártokat, amelyek átláthatatlan módok. Ezt szeretnénk ezzel a jogszabállyal, ezzel a törvénnyel megakadályozni. Itt nem arról van szó, hogy valaki plakáton elmondhatja-e a véleményét vagy nem mondhatja el a véleményét, hanem alapvetően arról van szó, hogy politikai pártokat hogyan finanszírozunk. Hiszen abban az esetben, ha a Simicska-féle cég ugyanazokat a plakáthelyeket, 150 darabot 12 millió forintért ad, addig a Jobbik részére 3600 plakátot 24 millió forintért ad, az LMP részére pedig 150 plakátot ad 12 millió forintért, látszik a különbség, és látszik az, hogy egy politikai pártot Simicska Lajos kilóra megvett.
(13.00)
Ez az a finanszírozási mód, amit nem lehet a későbbiekben megengedni. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Megengedhetetlen az, hogy politikai pártokat ilyen formában, nem átlátható módon, nem nyilvános módon, nem látható módon, hogy hogyan kerülnek oda azok a pénzek, úgy finanszírozzanak. Ezt szeretnénk megakadályozni ezzel a törvénnyel.
Tisztelt képviselőtársaim, mint mindenkinek (Közbeszólások és derültség a Jobbik soraiban.), önöknek is, kedves jobbikos képviselők, és az MSZP-s képviselőknek is, érdekük az, hogy a politikai pártok finanszírozhatósága és finanszírozása átlátható legyen, és ne lehessen politikai pártokat kilóra megvenni, mert sajnos a Jobbikkal Magyarországon ez történt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me