VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy rendkívül érdekes közjátéknak lehettünk az előbb tanúi. Arról folyt a vita, hogy ez vajon alaptörvényellenes-e vagy sem, ugyanis az Alaptörvényünk kimondja, hogy a pártok működésének és gazdálkodásának részletes szabályait sarkalatos törvény határozza meg.
Répássy Róbert, a Fidesz képviselője egyértelműen elmondta, hogy ez nem pártfinanszírozási kérdés az álláspontja szerint, majd pedig - és ez volt az érdekessége az előbbi közjátéknak - a saját frakcióvezetője, Kósa Lajos cáfolta meg a fideszes képviselő szavait, aki maga is elmondta, hogy ez bizony kőkemény pártfinanszírozási kérdés, és ezzel leleplezte a Fideszt. Leleplezte önöket, hölgyeim és uraim, a saját frakcióvezetőjük. Ugyanis ha ez a kérdés pártfinanszírozási kérdés, akkor alaptörvényellenes módon önök egy úgynevezett feles törvénnyel próbálják szabályozni ezt, ahelyett, hogy kétharmados törvényben rendeznék.
Kósa Lajos lebuktatta önöket, és Kósa Lajos számára, mint ahogy az egész Fidesz-frakció számára, a napnál is világosabb, hogy önök, a saját maguk által az Országgyűlésen keresztülerőltetett, kizárólag fideszes képviselők által megszavazott Alaptörvényt is lábbal tiporják annak érdekében, hogy megpróbálják a Jobbik plakátkampányát minden eszközzel elhallgattatni. Loptak eddig, rongálással folytatták, a frakcióvezető úr asszisztense szervezte személyesen a fideszes rongálókommandókat, akik sok millió forintos kárt okoztak ezekben a plakátokban, majd pedig a saját Alaptörvényüket tiporják lábbal annak érdekében, hogy elérjék a céljukat. Mi ez, ha nem gátlástalanság, mi ez, ha nem bolseviktempó?
Fel szeretném hívni mindenki figyelmét arra, hogy ennek az egész dolognak a tétje nem a Jobbik és a Fidesz közti huzavona, ez a magyar demokrácia és egy normális ország sorsa. Ez a tét, hölgyeim és uraim! Az, hogy egy kormány keresztülerőlteti-e, akár törvénysértés árán is azokat a hatalmának a bebetonozására szolgáló intézkedéseket, amelyektől azt reméli, hogy a legnagyobb ellenzéki párt és egyben a kihívó erő óriásplakátjait elhallgattatja. (Az MSZP képviselőcsoportja kivonul a teremből.) Ez a tétje ennek a mostani vitának.
Nagyon fontos azt is látni, hogy egyetlen médiapiaci szegmenst próbál a kormány szabályozni ezzel a javaslattal, pont azt az egy médiapiaci szegmenst, ahol többé-kevésbé még egyensúly volt az ellenzék és a kormánypártok között. Ez az egy médiapiaci szegmens van, ahol megfigyelhető valamilyen erőegyensúly. Most megpróbálják felszámolni ezt az egy területet is. Az összes többi médiapiaci szegmensben jelentős kormánypárti dominancia van, pofátlan visszaélés a közpénzekkel. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az ország sugar daddyje, Andy Vajna közpénzekből vásárolja meg Magyarország második legnagyobb kereskedelmi tévétársaságát, utána a saját kormányfője, Orbán Viktor közpénzekkel tömi ki saját kormánybiztosának tévétársaságát annak érdekében, hogy Andy Vajnának tulajdonképpen egy fillérjébe se kerüljön a TV2 megvásárlása, mert a kormányzati hirdetésekből finanszírozni tudja az egész tranzakciót. Mi ez, ha nem pofátlanság, mi ez, ha nem óriási probléma a pártfinanszírozásban? (Sneider Tamás: Balkán!) Ehhez a kérdéshez bezzeg nem szeretnének hozzányúlni! (Sneider Tamás: Ukrajna!)
A másik szégyenfoltja és egyben erkölcsi sarokköve a kormány politikájának maga Habony Árpád, az a fickó, aki rendszeresen magas sarkú cipőkben, női táskákkal flangál a parlament körül. Ez az ember egyszer még kölcsönkér saját bevallása szerint 20 millió forintot, annak érdekében, hogy az antilopbőr nadrágját, meg a márkás táskáit, meg hasonlókat finanszírozzon, a másik pillanatban ez az adósságoktól szenvedő ember már országos napilapokat indít, azért, mert már az első pillanattól fogva teletömi a kormány az adófizetők pénzéből származó milliárdokkal a Habony, Andy Vajna nevével fémjelzett sajtóbirodalmat, annak érdekében, hogy a Fidesz tovább uralkodhasson az ország fölött, és annak érdekében, hogy a kifosztás gépezete tovább tudjon működni. Mi ez, ha nem szégyenletes, hölgyeim és uraim?
Érdemes megnézni, hogy mi az, amihez önök nem szeretnének még hozzányúlni a pártfinanszírozás kérdésében. Elég, ha az ember csak felmegy a Ripost weboldalára, azt láthatjuk, hogy Orbán Viktor keresztény-nemzetinek hazudott kormánya pornográf tartalmak megjelenését finanszírozza. Önök a legundorítóbb mocsokkal öntik nyakon naponta ezt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes országot, csak azért, hogy az önök bulvármédiáját olvassák, és csak azért, hogy Orbán Viktor ilyen áron, Mészáros Lőrinc pénzén miniszterelnök maradhasson. Szégyelljék magukat! Ennek semmi köze ahhoz, amit önök keresztény erkölcsiségnek hívnak, semmi köze a nemzeti érdekekhez, önöknek a korrupciós mechanizmusok sokkal fontosabbak voltak mindig, mint az ország érdeke. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me