DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Kemény szavakat használt, engedje meg, hogy én is tegyek pár megjegyzést. Azért én az MSZP nevében nem lennék büszke arra, hogy az országra szabadították a devizahitelezést, amely százezreket tolt adósságcsapdába. (Bangóné Borbély Ildikó: Nem tudom, ki volt a jegybankelnök! Járai, Orbán!) Megduplázták a munkanélküliséget. Amikor önök otthagyták a kormányrudat, akkor még félmillió ember jelentkezett be valamilyen formában segélyért Magyarországon, ma ez a szám 200 ezernél kevesebb. Amikor önök kormányoztak, majdnem 40 százalékos volt az szja-kulcs (Bangóné Borbély Ildikó: Az elmúlt nyolc évben már a Fideszről beszélünk!), egyáltalán nem érte meg dolgozni azoknak, akik egyről a kettőre szerettek volna jutni. Arról nem is beszélve, hogy a félszuperbruttó nevű förmedvény még inkább csökkentette a kézhez kapott jövedelmet.
Egyébként, ha annyira érdekli önöket a közpénzek sorsa, akkor arra se legyenek büszkék, hogy a metrópénzek egyharmadának lába kelt, vagy hogy egy aktuális kérdést említsek: ha a munkavállalók sorsa és a fiatalok sorsa önt érdekli, akkor tisztázzák azt, hogy az MSZP-s főember, Czeglédy Csaba cége miért nem fizeti most ki a diákokat (Bangóné Borbély Ildikó: Mi köze Kósának Czeglédy Csabához? Ezt tisztázzák, hogy mi köze hozzá, meg a diákszövetkezethez! - Az elnök csenget.), és miért fordulhatott elő, hogy 3 milliárd forint közpénzt nem fizetett be az államkasszába. (Bangóné Borbély Ildikó: Mert Kósa át akarja az egész piacot venni, ennyi az egész!)
Reméljük, a nyáron lesz idejük, hogy tisztázzák ezt az ügyet, mert ha nem tisztázzák, az azt bizonyítja, hogy az MSZP semmit sem változott. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok soraiban. - Bangóné Borbély Ildikó: Jobb lenne, ha magatokban tisztáznátok!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me