DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Van három szám, amit én azt hiszem, hogy nagyon sokat kell ismételni, és kellene a kormánytagoknak is magukban ismételni: 1,5-szer annyian halnak meg Magyarországon egy évben, mint az európai legfejlettebb 14 országban, 2,1-szer többen halnak meg megelőzhető betegségben, de ennél még súlyosabb, durvább szám az, hogy 2,5-szer többen halnak meg gyógyítható betegségben, olyanokban, amiket meg lehetett volna gyógyítani. Ezért kellett volna a kormánynak 2010 óta igenis foglalkozni az egészségüggyel, hozzányúlni az egészségügyhöz; nem tette. Egyetlenegy reformja volt úgymond, amikor az önkormányzatoktól elvette a beszerzéseket, a kórházak közbeszerzéseit, beszerzéseit, és központosította ezeket.
Az elmúlt napoknak egy egészen megdöbbentő híre, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központot a Gazdasági Versenyhivatal 50 millió forintra megbüntette, mert lélegeztető gépeket és monitorokat szerettek volna vásárolni, de úgy írták ki a közbeszerzést - ez a legprimitívebb csalás, amikor úgy írnak ki egy közbeszerzést -, hogy azon csak egyetlenegy cég indulhasson, egyetlenegy cég termékét lehessen megvásárolni.
Nagyon szép szó - itt már hallottunk -, amikor azt mondják, hogy Farkas Flórián milliárdos lopása csak egy szabálytalanság; nagyon szeretik ezt a szót, hogy itt csak szabálytalanság történt, a lopásra meg a hűtlen kezelésre ezt szereti használni a kormány. Itt is nyilván idézőjelben csak egy kis szabálytalanságocska történt.
Tudják-e azt önök - és mondom a kérdéseket -, hogy mekkora kár érte itt az állami egészségügyet? Illetve tettek-e feljelentést itt a versenykorlátozás miatt, a hűtlen kezelés miatt? Van-e már felelőse a feljelentéstől függetlenül ennek a kiírásnak, amikor - még egyszer mondom - úgy írnak ki egész primitív módon egy egész nagy közbeszerzést, hogy csak egyetlenegy cég legyen erre alkalmas? Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me