DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ugye, nemcsak önnek nagyon nehéz kimondani ezeket a szavakat, hanem minden bizonnyal nehéz lehet kimondani ezeket a szavakat azoknak a nővéreknek is, akik az IKEA-ba mentek dolgozni a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházból, hiszen ezek az IKEA egyes termékeinek a nevei.
Mint ahogy egyébként a történeti hűség mutatja, és mi is történt, el lehet mondani: legelőször kiderült, hogy a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban a 3. belgyógyászati osztályon egy egész részlegnek azért kellett bezárnia a hírek szerint, mert az ott dolgozó ápolók elmentek a közeli bútorboltba, egyébként IKEA-ba, ami most nyílik, és ott vállaltak munkát. Majd utána előállt egy igencsak kamuszagú védelemmel maga az intézmény, és miközben Csubakka-védelem kidolgozásával voltak elfoglalva, közben önök a kínai delegációnak bizonygatták, hogy micsoda világszínvonalú egészségügyben vagyunk. Hát, azért a kettő között, a tények között, miszerint a dolgozók az IKEA-ba mennek, mert jobb a fizetésük és aközött, hogy világszínvonalú a magyar egészségügy, ordító különbség van.
De nem is csoda, hogy egyébként ezek a dolgozók elmentek az IKEA-ba dolgozni, hiszen ezen a helyen sokkal kevesebbet, sokkal jobb munkakörülmények között, talán kevesebb felelősséggel is, 30-40 százalékos pluszfizetéssel tudnak dolgozni.
(14.30)
És mondhatjuk úgy, hogy ebben az esetben ezek mellett a kimondhatatlan ágyak mellett kell állniuk, de valójában nekik a betegágyak mellett kellene állniuk. Tehát összességében ott tartunk, és láthatjuk, az az igazság, hogy önök olyan egészségügyet csináltak, ahol a bolti eladó már jobban keres, mint az egészségügyben dolgozó nővér sok évnyi befektetett tanulás, sok évnyi befektetett munka után.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Lehet, hogy egyébként abban igazuk van, hogy valóban egyedülálló, a világon egyedülálló, amit csináltak az egészségügyben, hiszen kevés ország mondhatja el magáról, hogy ilyen kevés fizetésért egyáltalán maradtak a szektorban dolgozni.
De hogy legyen kérdés is az azonnali kérdés végére: mikor kereshet végre többet egy emberéletet mentő ápoló, mint egy aldis, egy ikeás vagy egy lidlös eladó? Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me