DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Látom, teljes az összhang Simicska Lajos pártja és Simicska Lajos médiája között, hiszen ugyanazokat az álhíreket mondják el itt a parlamentben, amelyeket elmondanak természetesen a saját médiájukban is. Nézzük, hogy mi a valóság, szemben azzal, amit a képviselő úr mondott!
A kórházban az elmúlt időszakban is többféle felújítás történt, és most is többféle történik. Megújult már a sebészeti osztály, egy szakrendelő, a gasztroenterológia és a kardiológiai ambulancia. A nyár folyamán három részleg újul meg: a neurológia, a kardiológia és a III. belgyógyászat. A felújításról szóló képek fent is vannak a kórház honlapján, mindenki megnézheti.
Kétfajta problémájuk van önöknek a kórházzal: az egyik, ha nincs felújítás, mert akkor azt mondják, hogy nincs pénz; ha van felújítás, akkor azt mondják, hogy miért nincs betegellátás azokban a szobákban, ahol éppen felújítás zajlik.
Tisztelt Képviselő Úr! A Dél-pesti Kórház 1249 ágyából a felújítás és korszerűsítés 42 ágyat érint, azaz az ágyak 4 százaléka érintett. Ebből sikerült egy olyan hírt gyártani, hogy nincsen elég ápoló, és ezért bezárnak osztályokat a kórházban. Tisztelt képviselő úr, nézze meg a saját szemével, pötyögje be, menjen fel a kórháznak a honlapjára, ahogy én is felmentem, és nézze meg azokat a fényképalbumokat, amelyek pontosan a felújításról szólnak, és akkor láthatja, hogy semmifajta olyan hírnek nincs alapja, amiről ön beszélt; és a kórházvezető is elmondta, hogy a fluktuáció, az alkalmazottak felvétele, elmenetele teljesen ugyanolyan ütemben történik, ugyanolyan arányban történik, mint korábban.
De önöknek ki kell szolgálniuk Simicska Lajosnak az igényeit, jól látható, hónapok óta ugyanaz a rendszer: valamit feldob reggel a Magyar Nemzet (Bana Tibor közbeszól.), továbbviszi a hírt az Index, készít róla egy riportot a HírTV, a Jobbik pedig elmondja a parlamentben. Egy rendszer, egy megrendelő, egy helyről fizetik önöket.
Mi pedig közben igyekszünk emelni évről évre az ápolóknak a bérét, 2012-13-ban már sikerült 27 százalékkal (Az elnök csenget.), tavaly 26 százalékkal, idén 12-vel, jövőre 8-cal, és azután is 8-cal emeljük. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me