FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Ha valaki ócsárolja a külföldön élőket, az az önök frakcióvezetője, aki azt mondta, hogy az egész problémakör egyrészt hülyeség, másrészt a nagyságrend is hülyeség. Úgy gondolom, ez az, ami önöket jellemzi, hogy így állnak ehhez a problémához, és sértik meg mindazokat, akik külföldön vannak, a családtagjaikat, akik itthon vannak (Zaj a kormánypártok padsoraiból. - Közbeszólások: Rólatok beszélt!), és szenvednek attól, hogy a szeretteik tőlük távol vannak. Úgyhogy úgy gondolom, hogy ha valakinek, akkor önöknek kellene elnézést kérniük azért, hogy így beszélnek a külföldön lévő magyarokról.
Ön kétségbe vonta a hitelességét ennek a felmérésnek, mondván, hogy biztosan manipulatív adatokról van szó. (Németh Szilárd István: Pontosan!) Kérdezem én, hogy akkor a „Magyar ifjúság 2016” felmérést, amely ugyanazt mutatta, hogy a fiatalok körülbelül 35 százaléka gondolkodik külföldi munkavállalásban és külföldi életben, akkor ezt is kétségbe vonja-e. Ugyanis az önök által is finanszírozott Új Nemzedék Központ pénzelte ezt a kutatást, és ugyanezt az eredményt hozta ki.
Sajnálatos, hogy önök még mindig a tényét vitatják ennek az egész jelenségnek, ahelyett, hogy érdemben tudnánk arról beszélni, hogy hogyan hozzuk haza és tartsuk itthon ezeket a fiatalokat. Úgy gondolom, maguknak kellene elgondolkodni azon, hogy miként állnak ehhez a problémához, mert - bízom benne - ez elindítaná önöket abba az irányba, hogy valamit tegyünk közösen ezekért az emberekért. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me