Ő

Full text search

Ő
Ő volt az, aki a kommunista időkben is mert keresztény ügyvéd lenni, és bármilyen hányattatásai is voltak a Kereszténydemokrata Néppártnak, mindig ki mert állni az álláspontja mellett, és fegyelmezett jogászként mindig mindent meg is tett azért, hogy ez az álláspont, a jogszerűség, a szabályosság és az elvek diadalmaskodjanak, bármilyen körülmények is vannak.
Ami neki az erőt adhatta az egyéni kvalitásain kívül, az valószínűleg a család ereje, hiszen nem ő az egyetlen olyan tagja ennek a Rubovszky családnak, aki Magyarország számára vagy korunk számára olyat adott vagy olyan áldozatot hozott, vagy olyan munkát végzett, ami maradandó, és a nemzet gyarapodásához, a nemzet teljesítményéhez járul hozzá. Ez a családi indíttatás is segíthetett neki abban, hogy kereszténydemokrata politikusként nekünk is, a fiatalabb generáció számára nagyon sok tekintetben példakép legyen.
Ami a bevándorlás kérdését illeti, én is úgy gondolom, tisztelt képviselő úr, hogy Magyarország a legkeresztényibb és legjózanabb megoldást választotta akkor, amikor azt mondta, hogy megvédi Magyarországot, megvédi a magyar családokat, a magyar családok biztonságát, nemzeti kultúránkat, a magyar emberek munkahelyét, a közbiztonságot, és megvédi az embereket a terrorizmustól, de mindemellett segítséget is nyújt azoknak, akik valóban üldöztetést szenvednek.
Általában migrációról szoktak beszélni. Mi a migrációnál egy nagyon nagy veszélyt látunk, de a menekülteknél, akik a saját szülőföldjüktől még csak akár pár száz kilométerre vannak, hiszen egy szíriai eredeti lakóhelyüktől, mondjuk, csak egy Bekaa-völgyében, Libanonban vagy Jordániában található menekülttáborban vannak, vagy máshol élik túl azt az időszakot, amíg az Iszlám Állam nem kerül kiüldözésre a szülőföldjüktől, nos, nekik igenis segítséget kell nyújtsunk.
Azt mondhatom mindnyájuknak, hiszen már nagyon sok keleti, közel-keleti egyházi vezető fordult meg itt, Magyarországon - Sako pátriárka, Warda érsek, Efrém Ignác vagy Jounan pátriárkák vagy maga az, azt hiszem, életében is már példaképpé, szimbólummá vált Boulad atya, aki magyar állampolgárságot is kért, hiszen egy abból a régióból érkező ember Magyarország bevándorláspolitikáját, Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontját tartja a leghelyesebbnek, és szívesen tartozik közjogilag is Magyarországhoz magyar állampolgárként -, nos, mindegyikük elmondta, hogy azokat a támogatásokat, amelyeket Magyarországtól kapnak ők mint keresztény vezetők, mint káld vezetők, mint ortodox vezetők, mint katolikus vezetők, természetesen föl fogják használni elsősorban az ottani keresztények segítésére.
Természetesen, ha az ő gyógyszertárukba egy muzulmán megy be és ő kér ingyenesen gyógyszert, neki is fognak adni. Ha az ő iskolájukban egy nem keresztény szeretne nyelvet tanulni, neki is meg fogják tanítani azt a nyelvet, neki is segítséget fognak nyújtani. Ezért vagyunk biztosak abban, hogy a legjobb helyre küldi Magyarország a „Hungary Helps” program keretében ezeket a támogatásokat, hiszen nemcsak általánosságban nyújtunk fejlődő országoknak 5 milliárd forint értékben támogatást ahhoz, hogy az államadósságuktól megszabaduljanak a következő években, hanem konkrét egyedi tervekkel is előálltunk, és ezek nemcsak a tervek szintjén maradtak meg, mint ahogy azt sok közel-keleti vezető hangsúlyozta és nemzetközi lapoknak is elmondta, hogy sok ígéretet kaptak, a támogatást azonban Magyarországtól konkrétan is megkapják. Bízunk benne, hogy ez itt konkrétan is tud segíteni.
Minden egyházi vezető az oktatási segítséget tartja a legfontosabbnak. Azok a gyerekek, akik évek óta már nem a szülőföldjükön élnek, nagyon könnyen elkallódhatnak. Az a káld katolikus egyház számára nyújtott 120 millió forint és az azt kiegészítő 80 millió forintos egyházi támogatás, amelynek révén már épül a káldok iskolája, bízunk benne, hogy az idei nyáron elkészül, és jövő ősztől a diákok elkallódását is megakadályozza, és a tanulásukat is segíti. Nagyon fontos reményt adhat a visszatérésre, hogy Magyarország 2 millió eurónyi támogatást ad Telsqof városának újjáépítésére. Ez egy keresztény település volt, az Iszlám Állam ahogy nyomult előre, teljes mértékben kiürült a település, felgyújtották a házakat, megrongáltak egyes házakat, vissza tudnak térni, a reményt adjuk ezeknek a házaknak az újjáépítésével vissza.
Fontos, hogy mind az Antióchiai Szír Katolikus Patriarchátus libanoni táboraiban a humanitárius tevékenységhez 1 millió euróval, és a szír ortodox egyház munkahelyteremtő és humanitárius tevékenységéhez a régióban szintén 1 millió euróval járulunk hozzá. Félmillió euróval segítjük az erbíli kórház gyógyszerszükségletének biztosítását (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és a következőkben a máltai kórház és hasonló támogatások magyarországi finanszírozásáról is előkészítjük a döntéseket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me