VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk levő plakáttörvény a napnál is világosabban bebizonyította azt, hogy a Fidesznek a saját hatalma megőrzése sokkal fontosabb, mint az ország érdeke. Az is bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor egyetlen embertől fél igazán, ez pedig Vona Gábor és a Vona Gábor által elhozott kormányváltás. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) A Jobbik jelenleg Magyarországon a Fidesz kihívó ereje, a 2018-as választásoknak nem lesz egyéb a tétje, mint hogy marad a Fidesz, vagy pedig sikerül leváltani, és jön egy jobb kormány, mint az eddigi.
A Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” óriásplakátja azért lehetett ennyire sikeres, mert a fideszes politikusok lopása ma Magyarországon 10 millió ember mindennapi tapasztalata, mindenki látja, mindenki hallja, mindenki tapasztalja, mi folyik az országban. A Fideszt ez a plakátkampány annyira zavarta, hogy köztörvényes bűncselekményekre biztatta a saját tagságát, mint ahogy kiderült, személyesen Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjének asszisztense szervezte a plakátrongálásokat és ilyen módon azt a sok millió forintos károkozással járó tevékenységet, amit a Fidesz és a Fidesz által irányított ügyészség, rendőrség egyaránt tétlenül nézett.
Látható volt az is, hogy a Fidesz utána megpróbálta betiltani és megnehezíteni a plakátolást egy olyan törvényjavaslattal, amibe rövid úton Orbán Viktor belebukott, mivel nem volt meg a kétharmados parlamenti támogatása. Röviddel később a Fidesz hatalmának kiszolgálója, Áder János visszadobta a plakáttörvényt, hogy új lehetőséget adjon saját pártjának. Ezzel az új lehetőséggel próbál jelenleg élni a Fidesz. Pedig már így is jelentős a médiatúlsúly; a Fidesz kommunikációjának sarokpontjait és egyben erkölcsiségét olyan emberek neve fémjelzi, mint Habony Árpád, Rogán Antal és Andy Vajna.
A Fidesz annyira fél a Jobbiktól, hogy most már azzal is szembesülnünk kellett, hogy már a saját Alaptörvényét is lábbal tiporja. (Soltész Miklós: Siralmas!) Idézem önöknek az Alaptörvény VIII. cikkét: „A pártok működésének és gazdálkodásának részletes szabályait sarkalatos törvény határozza meg.” Erről egyértelműen rendelkezik az Alaptörvény, a Fidesz mégis megpróbálja egy feles többséggel elfogadható törvénnyel kijátszani ezt a szabályozást, és ilyen módon nyilvánvaló jogtiprást követ el.
Szintén fontos - az Alaptörvény ezt is rögzíti -, hogy kormányzati szervek nem ellenőrizhetik pártok gazdálkodását, ezt csak független intézmény teheti meg. Ebben az esetben is jogtiprás történt. Ezért most előre szólok önöknek, hogy ha ezt a törvényt ma az Országgyűlés elfogadja, a nyilvánvaló és súlyos jogsértés miatt a Jobbik Alkotmánybírósághoz fog fordulni, és jogi úton veszünk elégtételt természetesen ezért a túlterjeszkedésért.
Meg kell állapítanunk tehát, hogy Orbán Viktor, az egykori lánglelkű demokrata fiatal mára egy kiégett kommunista tolvajjá vált (Moraj a kormánypárti padsorokban.), aki nemcsak ellopja az ország pénzét, de egyben rongálásra biztatja a saját párttagjait, bűncselekményekre sarkallja a Fidesz teljes párttagságát. (Kész Zoltán: Ez van.)
Tudomásul kell venni a Fidesznek: a jövőt nem lehet megállítani. 2018-ban választások fognak következni, a választások tétje az lesz, hogy marad-e az Orbán-kormány, vagy sem. Meggyőződésem szerint az Orbán-kormányt a Jobbik le fogja váltani, és Magyarországon egy Jobbik-kormány fog alakulni. (Dr. Rétvári Bence: Mi lesz, ha mégse? Lemondasz?) A Jobbik kormányra kerülése esetén nemcsak leváltja, hanem el is számoltatja a Fideszt. Magyar szívvel, józan ésszel és önökkel ellentétben tiszta kézzel fogunk kormányozni. Véget fogunk vetni annak, amit most önök folytatnak, amiért szégyellhetik magukat.
A plakáttörvény rendelkezéseivel kapcsolatban pedig minden ellenzéki képviselőnek természetesen számítunk a támogató szavazatára és aláírására akkor (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsánynak könyörögsz? Szép!), amikor az Alkotmánybírósághoz fordulunk, ha ezt a gyalázatos törvényjavaslatot a kormány mégis keresztülveri. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiból.)
(11.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me