CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Már a kérdésében is megfogalmazta a saját maga cáfolatát, hiszen azzal kezdte, hogy nem lesz béremelés, majd azt mondta, hogy ezt egy évvel eltolta a kormány; tehát lényegében nem arról vitatkozunk, hogy lesz-e vagy nem lesz, hanem arról beszélünk, hogy mikor lesz.
Tudja, ezt a kormányt sok minden megkülönbözteti a 2010 előtt kormányzóktól, leginkább az, hogy mind az államigazgatási szférában, a közszférában, az állami cégek alkalmazotti körében csak akkor hajt végre bérfejlesztést, amennyiben annak a gazdasági alapja megvan. És miből teremtettük volna meg a bérfejlesztést az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerben, a kormányablakokban dolgozók, a járási hivatalokban dolgozók, a kormányhivatalokban dolgozók esetében, hogyha nem lenne gazdasági növekedés?
Azt mondtuk és azt ígértük, hogy mindenki léphet egyet előre az ország teljesítőképességének a függvényében, és olyan állami alkalmazottaknak a béréhez nyúltunk hozzá elsőként, akik méltatlanul keveset kerestek ahhoz képest, hogy a legtöbb ügyfélkontakttal járó munkát ők végezték. Így a középfokú végzettségűek esetében ezekben a hivatalokban több mint 50 százalékos béremelés, a felsőfokú végzettségűek esetében 30 százalékos béremelés, összességében az ügyintézési körben pedig egy 40 százalékos béremelés valósult meg.
Tudja, az LMP-ről sok mindent el lehet képzelni, de mivel önök még nem kormányoztak, ezért nem tehetünk mást, mint hogy a programjukhoz nyúlunk akkor, amikor megnézzük, hogy önök mit tennének ebben a szférában, és ebből az derül ki, hogy önök nem tennének mást, mint adót emelnének, hiszen a többkulcsos személyi jövedelemadó, amit bejelentenek, nem jár mással, mint adóemeléssel. Ezzel szemben ez a kormány a közszférában bérfejlesztést hajtott végre, és olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek a közszféra minden területen lehetőséget adtak az előrelépésre. A kincstári alkalmazottakat ugyanúgy érinti az adócsökkentés, a kincstári alkalmazottakat ugyanúgy érinti az infláció hiánya, és a kincstári alkalmazottakat ugyanúgy érinti a családi otthonteremtési támogatás.
Mi azt gondoljuk, hogy az ország teljesítőképessége meghatározza azt, hogy ki mikor mennyit tud előrelépni, és ott oltottuk el először a tüzet, ahol a legjobban égett a ház. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(14.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me