VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Én javasolnám önnek, hogy ne csak a jobbikos Indexből tájékozódjon, mert akkor valóban lyukra fut, mint ahogy ez most is történt ebben az ügyben, ugyanis tegnap az Európai Unió Bírósága egy konkrét ügyben, az Unibet International Ltd. online szervező magyarországi internetes blokkolása ügyében hozott ítéletet. Tehát nem egy elmarasztalás született, hanem egy alapvető elvi döntést hozott meg a bíróság, aminek a következményeként Magyarországon fog majd folytatódni a bírósági eljárás.
Miről volt szó? Az Unibet a perben azon közigazgatási határozatokat vitatja, amelyekkel honlapjának ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét rendelték el. Ez volt a bírósági tárgy. Az elvi döntés megszületett. A magyar bíróság előtt fog folytatódni az alapeljárás. Az ügyben a végső döntést a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hozza meg, természetesen figyelemmel az Európai Bíróság ítéletében kimondottakra. Az Európai Bíróság ítélete nem vonja kétségbe a tagállamok jogát, hogy a fogyasztók védelme a csalás elleni küzdelem érdekében vagy a közrendi megfontolásokból, vagy a kiemelt egészségügyi kockázatokra figyelemmel korlátozásokat vezessenek be. Tehát az alapkérdésekben az Európai Unió Bírósága a magyar kormánnyal ért egyet ebben az ügyben. A tegnapi ítélet jogi következményeit tehát a hazai bíróság fogja 2017 második felében levonni a hazai szabályozási környezet figyelembevételével.
Szeretném arra is felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy az Európai Unió Bírósága tegnapi ítélete anyagi vagy egyéb büntetés kiszabásáról nem rendelkezett, tehát semmiféle anyagi kár eddig senkit nem ért. Még egyszer mondom, ha ön nemcsak a jobbikos honlapokból, a Kuruc.infóból vagy az Indexből tájékozódik, akkor talán tisztességesebb, megalapozottabb kérdéseket tud benyújtani. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me