TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Örülök, hogy az előbbi mondandójához tudok csatlakozni, hogy hol van az erkölcsi felelőssége a Fidesznek akkor, amikor Farkas Flóriánt védik. Felsorolom: botrány volt az Országos Roma Önkormányzatban, amikor ő elnökölte az Országos Roma Önkormányzatot; önök nem tettek semmit.
(14.50)
Botrány volt a pénzek elköltése körül; Balog Zoltán visszakérte ezt a forrást, de önök a kormány részéről nem tettek semmit. Botrány volt a Fidesz és a Lungo Drom együttműködésének megírásakor, mert nem volt felhatalmazása Farkas Flóriánnak a Lungo Drom tagságától, hogy az együttműködést megkösse. Önök mit tettek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg? Botrány egyébként a tisztújítás, ami az elmúlt héten történt. Farkas Flóriánt úgy választották meg, hogy azokat a tagokat, akik nem értettek egyet az ő politikájával, egyszerűen nem engedték be a tisztújításra. Önök nem szólnak semmit. Hol van az erkölcsi felelősség, kérdezem én is.
Miért akarják tovább lejáratni a magyarországi cigányságot Farkas Flóriánon keresztül? Miért nem állítják meg azt az őrületet, amit Farkas Flórián tesz az önök asszisztálásával? Azokat a pénzeket, amelyek eltűntek - 1,6 milliárd forint -, ön, aki a pénzügyekért, a gazdaságért felel ebben a kormányban, miért nem kéri számon Farkas Flóriánon és akár Orbán Viktoron is, hogy nem lehet akkor egy embert megvédeni, ha láthatóan, mert a saját miniszterük kérte vissza az 1,6 milliárd forintot… - hogy nem lehet ellopni közpénzt. És önök nem szólnak egy szót sem. Az a törvényesség, ami jelen pillanatban van, több szálon is nyomoznak, és semmi eredménye nincs, tehát húzzák, mint a rétestésztát; hogy mikor zárul le az a nyomozás, ami elkezdődött, azt senki nem tudja.
Ezért tehát, tisztelt miniszter úr, mi az önök felelőssége: az, hogy Farkas Flóriánon keresztül továbbra is lejárassák a magyarországi cigányságot? Mert ha kilépünk ma Magyarország bármely területére, azt kérdezik meg tőlem is meg másoktól is, hogy mit csinálnak, miért véditek meg Farkas Flóriánt, és nekem is felteszik ezt a kérdést. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Miniszter úr! Kérném szépen, hogy intézkedjenek. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me