Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen, szükség lesz nemcsak jogszabály-módosításokra, de ezek sorozatára, hiszen azok a szabálytalanságok, amelyek a lakosság intézményesített kifosztásához vezettek és vezetnek, továbbra is fennállnak.
S miniszter úr, azt kell lássuk, hogy ha ennyit spóroltak meg a piaci árfolyamon történő forintosítással, gondoljuk végig, hogy mekkora ezermilliárdos nagyságrend lehetne az, amit egy felvételkori árfolyamon történő forintosítással - amit a Jobbik szorgalmaz - visszaadhattunk volna, és még most is visszaadhatnánk a jogos tulajdonosoknak, a károsultaknak, csak az a probléma, hogy ez a jelenlegi kormány a bankok számláján jóváírta ezeket az összeget. Azt látjuk ebben a percben is, hogy miközben még a banki ágazati különadó is csökken, a bankok rekordnyereséget produkálnak, a károsultak viszont ott sínylődnek az út szélén. Ez a kormány pedig sajnálatos módon még az óriásplakátoktól is fél, nemhogy a bankrendszertől.
Tehát egy kicsit több lélekbátorságot kívánva önöknek, mindenképp arra szólítom fel a kormányt, hogy a végrehajtói túlkapásoknak vessen véget (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), vegyük elejét ennek a folyamatnak. A Jobbik benyújtotta az erre irányuló javaslatát. Adódik a kérdés: mikor hajlandó tárgyalni erről a kormányzat? Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me