DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. december 7-én tartott ülésén megtárgyalta a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel és az egyes hatósági eljárások egyszerűsítésével összefüggő törvények módosításáról szóló T/18320. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság 22 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett támogatta.
A Törvényalkotási bizottság eljárása során módosító javaslat került elfogadásra. A módosító javaslat eredményeképpen szükséges megteremteni a fiatalok „B" kategóriás, azaz személygépkocsi vezetésére jogosító vezetői engedélyének megszerzéséhez nyújtott támogatás illetékmentességét. A törvényjavaslat célja az ügyintézés egyszerűbbé és hatékonyabbá tétele a bürokráciacsökkentés jegyében és érdekében. Mindezek érdekében a javaslat 43 törvény módosítását indítványozza, ebből csak néhányat.
A javaslatban a hatósági nyilvántartásokkal kapcsolatos szabályok tekintetében többek között az erdészeti hatóság részére az állami ingatlannyilvántartási térképi adatbázishoz való közvetlen hozzáférés biztosítása valósul meg. Egyszerűbbé válik továbbá a felsőoktatási információs rendszerhez való közvetlen elektronikus hozzáférés a családtámogatási ügyekben eljáró hatóság részére. A javaslat jelentősen módosítja a cégeljárásról szóló törvényt, illetve bevezetésre kerül meghatározott ingatlanügyi és halgazdálkodási eljárásokban az automatikus döntéshozatal lényege.
Köszönöm figyelmüket. Kérem, a törvényjavaslatot a holnapi nap során szavazatukkal támogassák. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me