DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! A kommunizmusban volt az jellemző, hogy a pártok végeztek igazságszolgáltatási tevékenységet. Ha jól értem, akkor ezt az időszakot hoznák vissza. (Zaj az LMP és az MSZP soraiban.) Ettől függetlenül azt szeretném önnek elmondani, hogy a korrupcióellenes küzdelem közös érdekünk, ezért most Magyarországon van az egyik legszigorúbb közbeszerzési törvény Európában, ezért szorította vissza a kormány az áfacsalásokat, ezért alakult át az uniós pályázati rendszer, ezért előírás az, hogy minden vállalatnak, minden cégnek, amelyik megbízást kap az államtól, átlátható tulajdonosi struktúrával kell rendelkeznie. Szeretném önnek elmondani, hogy 2010 előtt ez nem így volt, azt sem lehetett tudni, hogy kik kapnak állami megrendeléseket.
És az a helyzet, tisztelt képviselő asszony, hogy ha annyira érdekli önöket a korrupció elleni küzdelem, akkor miért nem szólnak egyetlen szót sem Czeglédy Csaba ügyében, aki 3 milliárd forintot tüntethetett el, és a károsultak között időseket és diákokat találunk. Egyetlen szót sem mondanak erről, ezen a listán sem szerepel. Ez is jellemzi, hogy valójában miről is van szó. (Dr. Szakács László: Kiről beszélsz? Tarsoly Csabáról?)
Engedje meg, hogy azt mondjam, a felszólásaikon hetek óta érezzük Ron Werber keze munkáját. Azért mégiscsak érdekes történet az, hogy az a párt, amelyik azt hirdette, hogy lehet más a politika, leigazolta azt a botrányos kampányembert, akihez a magyar politika legcsúnyább, legotrombább pillanatai kötődnek, például a 23 millió románozás. Sokat nem kérhetünk és nem remélhetünk önöktől, de egyet azért mégiscsak kérünk, hogy legalább a külhoni magyarokat ne támadják úgy, mint ahogy Ron Werber tette a korábbi időszakában.
Tisztelt Képviselő Asszony! Ön szólt a kormányzati terveikről is, ezért én is szeretnék erre reagálni. Önök nem olyan régen nyilvánosságra hozták az LMP választási programját, amelyben vannak furcsaságok, és vannak benne olyan dolgok is, amik nagyon is súlyosan érintenék a munkából élőket. (Zaj az LMP és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me