VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. november 9-én tartott ülésén megtárgyalta a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény módosításáról szóló T/18008. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és összegző jelentést a bizottság az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014-es országgyűlési határozat 46. §-a alapján 26 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett elfogadta. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata a saját módosításokon túl a Gazdasági bizottság részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatát is tartalmazza, amely pontosításokat tartalmaz.
A törvényjavaslat az ügyvédi irodával egészíti ki a kisadózó vállalkozások tételes adójának, azaz a katának a választására jogosultak körét, illetve bővíti az elhatárolt veszteség képzésének lehetőségét. A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény szabályai szerint az egyéni ügyvédek jelenleg is választhatják a kisadózók tételes adója szerinti adózást.
(21.50)
A most tárgyalt javaslat az egyéni ügyvédek mellett az ügyvédi irodák számára is lehetővé teszi a kata szerinti adózást. A javaslat a kivát is érinti, hiszen a kisvállalati adó szerint adózók számára könnyítést tartalmaz a veszteségelhatárolás és -leírás területén.
Kérem, hogy a törvényjavaslatot a holnapi zárószavazáson a fentiekre tekintettel szavazatukkal támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me