LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szilágyi György képviselőtársam rafinált módját választotta annak, hogy megpróbáljon kitolni velem (Derültség a Jobbik soraiban.), részben azért (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Dicséret oda-vissza!), részben azért, mert annyi mindent kérdezett egyszerre, hogy nehéz megválaszolnom, másrészt mert olyan megjegyzéseket tett, ami nem tudjuk, hogy hova vezet.
Na, most a konkrét üggyel kapcsolatban, képviselő úr, talán kezdjük a legérdekesebb részével a dolognak, ez pedig a hozzátartozók, a politikusok hozzátartozói a politikában című fejezet. Talán tudja képviselő úr, hogy annak idején a politikai ellenfeleim nem riadtak attól vissza, hogy arról közvéleménykutatást rendezzenek Hódmezővásárhelyen, a Medián rendezte egyébként a közvéleménykutatást nagy mintán, hogy én vajon verem-e a feleségem. Tehát én átéltem a saját magam bőrén azt (Derültség a Jobbik soraiban.), hogy mit jelent ez. Önök ezen nevetnek, sajnálom, hogy ezen nevetnek egyébként (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Nem ezen nevettünk, máson nevettünk.), képviselőtársaim, sajnálom, hogy ezen nevetnek. (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Nem ezen nevettünk.) Ez egy megtörtént dolog. Ez egy megtörtént dolog, amiért egyébként a nyilvánosság előtt bocsánatot kellett kérnie magának a Medián közvélemény-kutató cégnek.
A legnagyobb presztízsveszteségük volt, úgy gondolom, a pályafutásuk alatt ez a közvéleménykutatás. Tehát én a magam bőrén szenvedtem el azt és éltem át, hogy ha családtagokat, személyes viszonyokat, családi viszonyokat rángatnak bele a politikába. Én azok közé tartozom, akik a végsőkig ahhoz fognak ragaszkodni, hogy a családtagoknak, a családtagok munkájának, életének, személyes viszonyainak semmi köze nincs ahhoz, ami a politikai életben történik.
(17.00)
Tudom, hogy választási kampány lesz, ezzel együtt mégis azt kérem önöktől, hogy hagyják békén Orbán Viktor családtagjait, gyermekeit, a gyermekek hozzátartozóját (Közbekiáltások a Jobbik soraiból, köztük: Ezt a Fidelitasnak is elmondtad már?), mert őnekik semmi közük ahhoz, hogy Orbán Viktor mit képvisel a politikában, milyen politikát képvisel, mit jelenít meg, mi a kormányzati programja, vagy éppenséggel milyen kormányzati teljesítményt tett le az asztalra. Beszéljünk a teljesítményről! Beszéljünk arról, hogy mit tettünk az országért, vagy mit mu-lasz-tottunk el, annak a vitának van értelme. Személyeskedni azok a politikai pártok szoktak, akiknek nincs esélyük győzni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me