RIG LAJOS,

Full text search

RIG LAJOS,
RIG LAJOS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselő Urak! Azt gondolom, nem ez az első és nem is ez lesz az utolsó olyan fentanylszármazék, amely itt a tisztelt Ház elé kerül és tiltólistára kerül. A fentanylnak sok alfaja van, sokan nem tudják, hogy maga a fentanyl a morfiumnál ezerszer erősebb kábító-, fájdalomcsillapító, ópiáttartalmú szer. Elsődleges használata általában műtéti érzéstelenítés, fájdalomcsillapítás, illetve tumoros fájdalomcsillapítások okán került előtérbe, és egy nagyon hasznos szer, azt gondolom, az orvoslásban.
Maga a butyrfentanyl egy amerikai eset alapján került ide Magyarországra, és bízom abban, hogy csak az eset miatt és papírformában kerül ide, és a későbbiekben majd a kábítószer-élvezők nem használják ezt az igen veszélyes szert. Ott két ember beazonosítatlan eredetű halála okán került kivizsgálásra az ő haláluk oka, és akkor a szervezetben találták meg ezt a fentanylszármazékot, amely fentanylnak, mint említettem, többfajta alfaja van. Ezt szigorúan ellenőrzik is mind a műtéti eljárások során, mind a sürgősségi ellátásban, hiszen most már egyre többet hallunk arról is, hogy mentőgépjárműveket törnek fel, és a mentőben, az esetkocsikban is ezt a fajta fentanylt találhatják, illetve a felszerelés tartalmazza, ami még ennél a szernél még százszor erősebb.
Azt gondolom, hogy a későbbiekben is foglalkoznunk kell ezzel, és el kell gondolkodni azon, hogy kormányrendeleti szintről miniszteri rendeleti szintre levinni, hiszen így meggyorsíthatnánk mindazoknak a szereknek a listára vételét, amely még sajnos előttünk van akár a következő előterjesztésben is. A Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója támogatni fogja ezt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me