MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen. Az előbbi hozzászólásomnál három dolgot kifelejtettem, és ezt szeretném még hozzátenni, egy kicsit ahhoz is kötődően, amiről Szilágyi képviselő úr beszélt a hozzászólásában. Nevezetesen, hogy a sporttámogatás az jó, tehát az helyes, hogyha az állam nem vonul ki a sport támogatásából, hiszen vannak olyan sportágak, amelyekben egyszerűen lehetetlen világszínvonalon, adott esetben különösebb állami támogatás nélkül eredményeket elérni.
De a második ugyanilyen fontos dolog, amiről szintén volt már szó, ez az átláthatóság, hogy amikor ezek a támogatások megérkeznek valahová, hiszen közpénzekről van szó, akkor ezek átlátható módon kerüljenek felhasználásra, legyen szó taóról vagy bármilyen más olyan támogatásról, amit az állam átenged vagy ad bármilyen szervezetnek.
A harmadik pedig, hogy legyen teljesítményalapú, azaz eredményesség vagy éppen társadalmilag hasznosság szempontjából is mérlegelt, és ebben bizony a foci maximum az utánpótlásnevelés tekintetében említhető, minden más szempontból egészen biztosan ez a nagyarányú forrásbevonás vagy forrásátirányítás a futballba nehezen értelmezhető. És az is egyértelmű, hogy amikor itt azért beszélünk a fociról, mert viszonylag kevés olyan sportág van, ahol még ilyen magas fizetéseket kaphatnak a magyar sportolók, bárcsak minden más sportágban az eredményes sportolók vagy bárki, aki a nemzetnek büszkeséget szerez, az ilyen magas fizetésekért dolgozhatna. De a piac nem honorálja ennyire ezeknek a kiváló sportolóknak a tevékenységét, ámde adott esetben olyan focistákét, akik még csak a kispadra sem kerülnek, hanem maximum kerettagok, ők viszont adott esetben több milliós fizetésért várakozhatnak arra, hogy a kispadra odaülhessenek, akár például egy Videotonnál. Tehát ezért fontosnak tartjuk mi is azt hangsúlyozni, talán Gúr Nándor is beszélt már erről, hogy talán a szándék tételezzük fel, hogy lehet jó is, csak a megvalósítás egészen biztosan nem így, ebben a formában. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me