DR. SÁVOLT

Full text search

DR. SÁVOLT
DR. SÁVOLT-SZABÓ TÜNDE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, ahhoz, hogy sportnagyhatalom-pozíciónkat meg tudjuk őrizni a jövőben is, a sportolóink sikeres szerepléséhez, hogy az olimpiákon, a világ- és Európa-bajnokságokon, a nemzetközi eseményeken lépést tudjunk tartani a nemzetközi mezőnnyel, szükséges és hiánypótló intézkedést hoztunk meg, többek között létrehoztunk egy komplex szolgáltató intézményt, a Sport-táplálkozás-tudo-má-nyi Központot. Ennek megfelelően október 20-án átadásra került a Testnevelési Egyetem keretein belül a táplálékkiegészítő szereket bevizsgáló laboratórium. A központ létrehozásának a célja egyrészt a sportolóink által használt étrend-kiegészítőkben esetlegesen jelen lévő, a WADA-doppinglistán szereplő tiltott hatóanyagok laboratóriumi vizsgálattal való kimutatása, másrészt hogy legális eszközökkel segítse a sportolót a maximális teljesítmény eléréséhez, szükség esetén a megfelelő (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) étrend-kiegészítő kiválasztásával.
A központ további feladata egy olyan, a sportolók, az edzők és a szakemberek képzését, felvilágosítását segítő weboldal létrehozása, amely legfőbb célja olyan adatbázis és oktatási anyag összeállítása, amely során csökkenthető legyen a vétlen doppingolás elkövetésének kockázata.
A központ létrehozásával egyedülálló intézmény jött létre, hasonló profilú intézmény nem található Közép-Európában. A hiánypótló jelleggel kialakított központ a Testnevelési Egyetem területén valósult meg, az épület teljes körű felújításán túl a nemzetközi szinten is legmodernebb labortechnológiai eszközparkkal végzi a tevékenységét. Az intézmény lelkét képező újgenerációs műszerek a lehető legkisebb mennyiségű tiltott anyag kimutatására is képesek, ezzel segítve a sportolóink biztonságos felkészítését. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me