GAAL GERGELY

Full text search

GAAL GERGELY
GAAL GERGELY (KDNP): Tisztelt Államtitkár Asszony! Az idei évben hazánk számos alkalommal adott otthont kiemelkedő nemzetközi sporteseményeknek. Büszkék lehetünk rá, hogy mi rendezhettük meg a labdarúgó-világbajnokság és az olimpia után legnézettebbnek számító világversenyt, a FINA 2017. évi vizes világbajnokságot. Soha nem látott eseménynek voltunk tanúi, hiszen a vizes világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye volt, amelynek nyitó előadása egyébként éppen a napokban kapott nemzetközi díjat két kategóriában is.
A sikeres megrendezéssel bizonyítottuk, hogy két év alatt a semmiből képesek voltunk megépíteni a világ harmadik legnagyobb sporteseményének megrendezéséhez szükséges infrastruktúrát. Sportolóink a hazai pályán bizonyíthattak, és a sikerek nem is maradtak el. Itthon szurkolhattunk többek között Hosszú Katinkának, Cseh Lászlónak, Verrasztó Dávidnak, a női és a férfi vízilabda-válogatottnak. Kilencedikek lettünk a világbajnokság összesített éremtáblázatán. Sikerünk tovább erősítette sportnagyhatalmi státuszunkat.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Sikereinkkel nem elégedhetünk meg, gondolnunk kell a jövőre is. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az infrastrukturális fejlesztések mellett a sportolók felkészülésében egyre nagyobb szerep jut a táplálkozástudománynak. Természetesen fontos hangsúlyozni, hogy a legális teljesítményfokozókról beszélünk, mert sajnálatos tény az, amit a nemzetközi tapasztalatok mutatnak, miszerint az étrend-kiegészítőkben a tiltott teljesítményfokozó anyagok mennyisége 10-15 százalékra tehető. Sportolóink érdekében kérdezem tisztelt államtitkár asszonyt, hogyan segíti a kormány sportolóink felkészülését. Hazánk lépést tud-e tartani a fejlődéssel a táplálkozástudomány területén? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me