MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Egy parlamenti képviselőt azért választanak meg, hogy képviselje az embereket, képviselje a választóit, ugyanakkor ez a magyar baloldali és liberális képviselőknek ezúttal sem sikerült. Néhány nappal ezelőtt az Európai Parlamentben vallottak e téren kudarcot. Lássuk, mi is történt az elmúlt években!
A magyar kormány évek óta, az illegális bevándorlás kezdetétől azt mondja, hogy az illegális bevándorlás veszélyes, veszélyezteti a kultúránkat, veszélyezteti a civilizációnkat, növeli a terrorveszélyt és a bűnözést. Sajnos az elmúlt években számos példa bizonyította, hogy a kormánynak e tekintetben igaza van, hiszen több száz ártatlan európai ember halt meg és sérült meg bevándorlók által elkövetett terrortámadásokban, és akkor a különböző egyéb bűncselekményekről, a nőkkel szembeni tömeges zak-latásokról még nem is beszéltünk. Azonban a magyar balliberális képviselők ezt a veszélyt nem ismerték fel, döbbenetes módon bagatellizálni próbálták.
Az Orbán-kormány kerítést épített, megerősítettük az élőerős védelmet a határon, szigorítottuk a vonatkozó jogszabályokat, és mindennek köszönhetően megállítottuk az illegális bevándorlást, azonban ebben a munkában a magyar ellenzék támogatására nem számíthattunk. Ezt követően Brüsszel más módon, ha úgy tetszik, kerülőutakon akart illegális bevándorlókat betelepíteni Magyarországra, hiszen Brüsszelben döntöttek a kötelező betelepítési kvótáról.
A magyar kormány a kezdetektől elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, harcolunk ellene, azonban a baloldal támogatására ebben a harcban sem számíthattunk, és nem is számíthatunk. Muszáj idéznem a baloldal vezetőit, emlékezhetünk ugyanis például arra, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke 2016 szeptemberében ezt mondta: nincs ma olyan komolyan vehető politikusa Európának, aki arról beszélne, hogy a menekültkérdés megoldásának érdekében kötelező betelepítési kvótákat szeretnének bevezetni. Tóth Bertalan frakcióvezető úr pedig szintén tavaly szeptemberben ezt mondta: kötelező betelepítési kvóta nincs, és nem is lesz.
Mindezzel szemben a mindannyiunk által tapasztalható valóság az, hogy a kötelező kvóta intézménye nagyon is létezik, olyannyira, hogy a magyar kormány az Európai Bíróságon támadta meg, Brüsszel pedig kötelezettségszegési eljárást indított hazánkkal szemben azért, mert nemet mondtunk a betelepítési kvótára.
A helyzet a múlt héten tovább súlyosbodott. A magyar balliberális oldalnak egyre nehezebb lesz tagadni a kötelező betelepítési kvóta létezését, ugyanis a múlt héten magyar baloldali és liberális politikusok az Európai Parlamentben megszavazták, támogatták a kötelező betelepítési kvótát előirányzó indítványt. Egy olyan javaslatot fogadott el az Európai Parlament, és fogadtak el, sőt támogattak a magyar balliberális képviselők, amely rendkívül veszélyes, mert felső korlát nélküli kötelező betelepítést ír elő, megkönnyíti a családegyesítést, és büntetni akarja azokat az országokat, amelyek a kötelező betelepítésben nem kívánnak részt venni.
Szeretném jelezni, hogy a tét óriási, ugyanis nem kevesebbről van szó, mint hogy van-e jogunk, lesz-e a jövőben jogunk eldönteni nekünk, magyaroknak, hogy a saját országunkban kikkel akarunk együtt élni és milyen számban. A magyar emberek erről a kérdésről világosan és egyértelműen, félreérthetetlenül elmondták a véleményüket egy népszavazás során, több mint 3 millió ember mondott nemet az illegális bevándorlásra és a betelepítési kvótára. A magyar kormány a magyar emberek érdekeit, a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt akkor is, ha az ellenzékre ebben a harcban nem számíthat.
(11.10)
Érdemes és szükséges feltenni a kérdést, mi történne Magyarországgal, ha a balliberális oldal vezetné. Ebben az esetben Magyarország, hazánk pillanatok alatt bevándorlóországgá válna. Azonban a magyar emberek ezt nem akarják, és ezt illene a balliberális képviselőknek is tudomásul venniük. Adódik persze a kérdés, hogy vajon miért nem teszik, vajon miért nem törődnek sem itt a magyar parlamentben, sem az Európai Parlamentben a magyar emberek akaratával, miért képviselnek valami egészen mást. Ideológiai meggyőződésből? Anyagi megfontolásból? Vajon miért képviselnek a magyar emberek helyett egy nemzetközi milliárdost, és miért az ő tervét hajtják végre?
A lelkiismeretükkel mindenesetre nekik kell elszámolniuk, mi pedig regisztráljuk újfent, hogy nem számíthatunk a támogatásukra. Ez azonban nem változtat semmit azon, hogy a magyar kormány kitart az álláspontja mellett, és minden lehetséges eszközzel szembemegy a kötelező betelepítési kvóta intézményével. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me