DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, örömmel regisztrálhatjuk, hogy a digitális világ, még közkeletűbb nyelven a számítógépesítés utolérte a fő víziközmű-szolgáltatást, azaz a vízellátó és csatornarendszereket is. Nem ennyire örömteli az a tény, hogy egy 2012-es európai bizottsági végrehajtási határozat átültetését is csak most tartalmazza ez a törvény. Tehát azt mondhatjuk, hogy ez egy pici lépés abba az irányba, hogy a mai számítástechnikai, digitális világ jelentette előnyöket a vízszolgáltatás, a csatornarendszerek működtetése területén is Magyarország is hasznosítani tudja.
Azért azon túl, hogy ebben jelentős elmaradásban van a kormányzat, hadd tegyem hozzá, hogy az egész működtetését tekintve is meglehetősen jól látható diszkrepancia figyelhető meg. Amíg a legfelső szinten, gondolok itt Áder János világraszóló javaslataira, amelyek nagyon helyesek egyébként, a víz felértékelésére és a vízgazdálkodás fontosságára, ugyanakkor a hazai gyakorlat nagyon vontatottan követi ezeket a ténylegesen előremutató elveket.
(9.40)
Tehát én azt szeretném javasolni a kormányzatnak, hogy ne hagyja abba ezt a munkát, ami a víz, a vízi közművek területén előttünk áll, mert ez a lemaradások egy kis részének a pótlására alkalmas, a többit meg ezután kell teljesíteni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me