TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mielőtt az érdemi válaszra rátérünk, tisztázzunk valamit: most az LMP támogatja a Fidesz-kormány családi személyi-jövedelemadó-politikáját, a családtámogatási rendszert, vagy nem? Támogatja, vagy nem? (Ikotity István: Szabad válaszolnom?) Hát hogyne! Bólogasson! (Derültség a Jobbik soraiban.) Eddig úgy tudtuk, hogy (Ikotity István: Államtitkár úr, én kérdeztem, legyen szíves válaszolni. Ne engem kérdezzen!) az egykulcsos személyijövedelemadórendszert az LMP nem támogatja, hanem többkulcsost szeretne. Úgy tudtuk, hogy a családi adókedvezmény rendszerét nem támogatja. Ehhez képest most a Fidesz által kialakított rendszerhez, mivel az most népszerű dolog, mégis szeretne egy bővítést és egy kiegészítést.
Előbb azt kell eldönteni, tisztelt LMP, tisztelt képviselő úr (Ikotity István: Államtitkár úr, válaszoljon a kérdésemre! Ne tőlem kérdezzen, a hétszázát!), önök most a kormány családi adókedvezmény-politikáját támogatják, vagy nem támogatják. Ez az alapkérdés. (Ikotity István: Én kérdezek, államtitkár úr, maga válaszoljon! Szereptévesztésben van! - Zaj. - Az elnök csenget.)
Ha támogatják, akkor onnantól kezdve lehet kiegészítést javasolni, azt gondolom. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Cseréljetek helyet!) Ez az egyik kérdés. Az alapkérdés az, hogy az ön kérdése, bármennyire is kiabál meg ordít itt, hiteltelen, mert ön nem támogatja a családi adókedvezményt, most meg szeretné kibővíteni. Úgy gondolom, ez így nem működik.
Azonkívül nem a valóságot állítja akkor, amikor azt mondja, hogy a felsőoktatásban nincs teljes, komplex ösztöndíjrendszer. Felolvasok önnek ebben a 20 másodpercben néhányat: „Nemzeti kiválóság” program, „Új nemzeti kiválóság” program, „Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram”, „Magyar csillagok” ösztöndíjrendszere, Mihalicza-ösztöndíjprogram, „Jogi karok támogatása nemzeti kiválósági és tanulmányi jogász ösztöndíjprogram”, „Nemzeti tehetség” program, doktori ösztöndíjak ösztönzésének növelése, nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, „Út a diplomához” program. (Ikotity István tapsol.)
Tisztelt Képviselő Úr! Az ösztöndíjakon keresztül tökéletesen támogatva van a felsőoktatási rendszer a jelenlegi rendszerben. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me