DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság október 12-i ülése alkalmával megtárgyalta a belügyi feladatokat érintő és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/17458. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság 23 igen szavazattal, 5 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül támogatta.
(18.20)
A Törvényalkotási bizottság részben támogatta az Igazságügyi bizottság részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatát, továbbá saját, pontosításokat tartalmazó módosító javaslatokat fogadott el.
Fontos kiemelni a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos kritikák megfogalmazásával összefüggésben, hogy nem szűnik meg az ellenőrzés az egylakásos ingatlanoknál, vagyis a családi házaknál, hanem a tulajdonos megrendelése alapján, a szolgáltatóval való egyeztetés alapján fogják ezeket az ellenőrzéseket elvégezni a tulajdonosok kérelmére. Hangsúlyozom, nemzetközi példát említve, hogy Ausztriában és Németországban jelenleg is évi egy alkalommal ellenőrzik a kéményeket, amely megrendelés alapján történik. Csak itt nálunk nem kell érte fizetni.
Az elvégzett vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a szén-monoxiddal kapcsolatos halálesetek a tüzelőberendezések rendkívül rossz állapotából erednek, amelyek visszavezethetők arra, hogy korábban a közszolgáltatók az ellenőrzéseket nem teljeskörűen látták el.
Fontos megjegyezni, hogy a rendvédelmi hivatásosoknak ’18. január 1-jétől hatályba lép újabb 5 százalékos illetményemelése. Ez azt jelenti, hogy amennyiben képviselőtársaim támogatják a törvényjavaslatot, akkor további 5 százalékkal emelkedik az átlagos illetmény. Ez azt eredményezi, hogy a már beígért 50 százalékos átlagos illetményemelés vonatkozásában 45 százaléknál tartunk, tehát ígéreteinket teljesítjük.
Továbbá fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy a törvény a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló sarkalatos törvény rendelkezéseit is módosítja, tehát szükséges volt a sarkalatossági záradék beépítése. Ezért az előzetes egyeztetésnek megfelelően számítunk a Jobbik-képviselőcsoport támogatására a kétharmados részek tekintetében.
Kérem, hogy a javaslatot szavazatukkal támogassák. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me